Студенти от неизвестни университети най-често украсяват CV-то си

„Абсолвентите от по-безизвестни университети се чувстват неконкурентноспособни и смятат, че трябва да поукрасят CV-то си за да имат по-големи шансове“, коментира Александра Кели, мениджър в английската компания Powerchex, която се занимава с проучване на кандидатите преди влизане в длъжност.

Е, при нас не е така, нали ? При нас хората, които все пак възнамеряват да използват малкото научени неща в университета, не блястят с идеални дибпломи. Това не означава, че между тях няма такива, които въпреки опоречеността на цялата работа, са старателни и полагат усилия. От моя опит знам, че полза няма, и специално в България (а още по-специално в Русенкия Университет), оценките нямат значение. Както беше казал всеобщия любимец БъХъ-то (или BX – Бе Хикса, Борислав Христов) „Вие тук справедливост ли търсите? Съжелявам, ама няма…“. Тъпоумни мижитурки, които не могат да различат магнито-оптичен диск от дискета (наистина!) си развяват отличните дипломи, и се бият по гърдите – това е за тях основна компонента на самочуствието им. То това знаенето и моженето да различни неща, и сигурно навсякъде по света е трудно да се оценят обективно, обаче тук при нас това е направо гарантирано. И познайте – точно тези извращения на образувателната ни система се връщат обратно там като докторанти, асистенти и т.н.

Знаете ли по какво ще познаете мижитурките по CV-тата им ? Че записват и най-тъпоумните подробности вътре! За обем ли е, или има друга причина не знам, обаче аз имам такива наблюдения върху „гущерите“ от блатото, наречено Русенски Университет. Примерно за какво ми е да знам с какъв точно профил сте си завършили средното образувание, и с каква ви е оценката там ? Точно средното образувание в ИТ сферата най-малко определя качествата и възможностите на дадената личност. Обаче не, мижитурката ще напише нещо такова за да си храни болното самочуствие:

„Математика“ с усилено изучаване на английски език, Диплома: Отличен (5.97) … Среден успех от следването: Отличен: (5.78), Оценка на дипломната работа: Отличен: (6.00)

Жалки са, нали ;) Особенно ако сте били колеги, и знаете как са станали работите, с колко преписване, подмазване и т.н. Шибана мръсна глупост.

Благодаря на Тошо за линка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *