„Метъл месецът на чудесата“

Прочетете впечетленията на Велислав от концертите през юли:

Връщам се току що от прекрасния концерт който Metallica изнесоха в София. Всичко беше точно както си му е редът, пяха само яки (стари) парчета и очевидно бяха във форма. След концерта прочетох доста коментари които се жалваха от качеството (разбирай силата) на звука. За мен Металика звучаха в пъти по-добре от колкото на видео касетата N-ти презапис на моно телевизор. Фактът, че ни дойдоха на крака за мен е в пъти по-важен от колкото някой и друг не дотам силно изсвирен акорд. Явно публиката доста се е разглезила, щом и на такъв концерт търси кусури, а забравят, че само преди 10 години почти никой не се беше появявал в България…

…В заключение мога да кажа, че определено Каварна е по-якото място за подобни събития от София. Няма задръствания, надървени куки и ограничения за силата на звука. Определено пердпочитам да присъствам на проявите там.

На мен Каварна не ми хареса, въпреки че бяхме извън „концертния“ сезон. Като се махне „метъл хайпа“ остава малко провинциално градче от сорта на Борово, Бяла или Две Могили. От друга страна е супер да има повече концерти, без значение дали са хард-рок дядовци, хеви митър динозаври, поп „сензации“, и т.н. Интересно е, че малко градове се опитват да са „конкуренция“. По принцип повечето концерти са в София, въпреки че последните две годими има разни събития в Ловеч, а и във Варна има интересни неща. Май няма нови фестивали последните години – поне не съм чул за такива.

Едно мнение за “„Метъл месецът на чудесата“

  1. По време на фестивала атмосферата е страхотна. Извън него си е мъртвило но въпросът е как се изкарва на концерт. В София си закъснях за Металика, заради тъпите им задръствания и ми отказаха такси до стадиона. Изтървах SWORD и 2/3 от DOWN. Няма как да съм доволен от „големите“ градове. София не става за концерти това е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *