Блог Статистика

Докато „големите“ са заето са ди мерят едикакво си в това кой колко посещения има, колко реклами показва и т.н., няма кой да се опита да направи една „стъкмистика“ за истинската картина на българските блогове. Изключение е Веселин, и неговия проект TopBlogLog, който съм сигурен няма нужда от представяне и е достатъчно популярен. Освен опит за обективно класиране, проекта предоставя и много полезни статистически данни. Допълнително, Веселин публикува в блога си интересни детайли и данни около проекта. Последното е отношението между предпочитаните блог платформи в сайтовете, регистрирани в проекта.

Това, което ми се наби на очи, е че българските решения са отново късогледо-капиталистически, с основен фокус върху това колко реклами могат да покажат, и с колко презареждания могат да се похвалят. В същото време правят много малко, или почти нищо, за комфорта на пишещите с техните решения. Eй, Блог.бг, Лог.бг, Глог.бг … стяхайте се!

За финал, да пожелаем повече свободно време на Веселин, за да може да продължи с добрата работа върху проекта ;)

4 мнения за “Блог Статистика”

  1. Мда, поне от година публично мрънкам, че в България блогосферата изостава, защото големите уеб групи нямат качествени блог услуги :)

    Нетинфо в момента се реваншира, чрез svejo.net, но не е достатъчно.

  2. А, и кои са всъщност „уеб групите“ … аз се сещам за „старите кучета“, обаче има разни нови. Примерно Максим Бехар и Красимир Гергов се напъват да са модерни със нови сайтове, ама не им со получава – това с българския фейсбук и Герговския ютюб e егати фиаското ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *