„Отворен програмист ли си ?“ в клуб „Програмисти“

Сега обнових Woopra инсталацията, и виждам че имам 8 човека онлайн на сайта, което за спорадичен блог като моя е изненадващо много. Погледнах, и видях че всички са дошли от „Клуб Програмисти“ на Дир.бг:

Там, както може би сте видяли, са решили да обсъдят написаното от мен за „отворените програмисти„. За коментарите ще напиша нещо като станат малко повече, че сега е много рехаво всичко (в момента са 6 „реплики“). Интересното беше поведението на посетителите, решили да последват линка от темата на форума и да прочетат какво съм написал: почти всички 50-60 човека са прочели написаното (поне така изглежда – съдя по времето прекарано на тази страница), и след това са отворили CV-то ми, може би за да проверят дали този който ги е написал тези работи разбира за какво говори … Лошо няма, много логично поведение, много типично за програмисти ;) Иначе интересен линкбейт, а ?

2 мнения за “„Отворен програмист ли си ?“ в клуб „Програмисти“”

  1. Радвам се, че е така. Днес говорих с Веселин, и ми хрумна ако ми остане време да „изследвам“ и неговата позиция – за това как пишман „шефовете“ спират работата и развитието на разработчици и проекти. Той също има право, че не трябва за всичко да се вини ограниченсотта на „неотворените“ програмисти, ами роля играе и средата, т.е. екипа и шефа/шефовете. От друга страна всеки да си носа кръста – това, че на работа се занимават с бози, не е причина ти да не си „отворен“ и да се развиваш. Абе, има материал за обсъждане ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *