JavaScript библиотеките

jQuery: The Write Less, Do More, JavaScript LibraryМного време прекарвам работейки с YUI, защото за момента това е библиотеката избрана за проекта върху който работим. Сега докато има няколкоPrototype JavaScript framework: Easy Ajax and DOM manipulation for dynamic web applications свободни дни съм запланувал да разгледам алтернативите и да видя да не би да има нещо по-удобно. Така, ето го и списъка:

2 мнения за “JavaScript библиотеките”

  1. YUI, е доста опасно решение. Поне така се оказа в една от моите разработки. Използвах няколко грида и отделни прозорци за тях. Като краен резултат, това което се знае за JS е че има сериозни проблеми с memory usage-a и при 4-5 прозореца се започваха проблемите. Както и да е, просто исках да дам прост пример, да се надяваме че няма да имаш този проблем.

    А да се върна на това за което исках да напиша коментара ми :)..пробвай moo :) лично аз го ползвам от много време и съм много доволен
    ПС: Може би единственото дет не съм гледал е jQuery, но според performance, май не беше по-бързо от моо :)

  2. На работа ползваме YUI, и то пак по мое давление може би, защотото миналата година като се чудихми какво да ползваме алтернативите бяха Prototype+Scriptaculous или YUI, и в крайна сметка се остана YUI. Една от хубавите му страни е начина по който са организирани библиеотеките, всяка в свой namespace, и така просто може да я ползваш с която библиотека си искаш – иначе повечето от останалите представят $() или $$() и т.н. и ако се ползват заедно беблиотеките става мазано. Абе за момента jQuery ми е фаворит, иначе добре е да се познават и другите „алтернативни“ библиотеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *