Монитор: Телекомът сменя телефонните кодове

Монитор: Телекомът сменя телефонните кодове…[/snimka]

Ето какво ми изпрати Тошо:

Телефонните кодове на всички населени места в България ще бъдат променени, съобщи Пловдив24.ком. Комисията за регулиране на съобщенията е сформирала експертна група, която да създаде новата система. На първо време БТК ще трябва да се откаже от всички кодове, които започват с цифрите 08Х, тъй като те ще се предоставят на мобилните оператори. Така първи ще бъдат подменени кодовете в Русе и населените места около областния град, тъй като техните кодове започват с 08X.
Има идея дори да се създадат само три телефонни кода за цялата страна. Те ще са един за София, един за Северна и един за Южна България.

Май мобилните телефони изместват стационарните все по-видимо. Спомням си преди около 20 години, когато телефоните в Русе станаха от 5 на 6-цифрени, после 2003 година беше смяната на префиксите на мобилните телефони с добавяне на допълнителна осмица, а последните 12-18 месеца беше „цифровизацията“ на Русе, където почти всички телефони отново бяха променени, като първата им цифра беше сменена. Ами май няма как – прогресът изисква жертви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *