НеR.E.D.овни сайтове

Отново на темата за R.E.D. шизофренията, но тoзи път с технически уклон. След като вече видяхме, че сайтът им се радва на „огромна“ популярност, сега нека да видим няколко издънки. Не знам кой ги е правил тези сайтове, но се опитах да разбера и така се опитах да заредя линка от футъра „Copyright © 2008 R.E.D. ® & MIM ®“. За съжаление, сайта им е счупен:

Сайтът на Media-bg е счупен… има ли изненадани ?
Сайтът на Media-bg е счупен… има ли изненадани ?

Сега, една такава грешка е сигнал за качеството на кода зад проекта. Ако имах повече време, бих преслушал целия сайт и съм сигурен, че ще излязат много грешки, някои от които сигурно ще са новорбрански, а други дори може да компрометиран сигурността на сайта. На пръв поглед открих следното:

НеR.E.D.овния сайт също е счупен…
НеR.E.D.овния сайт също е счупен…

Ето го и „изплютия“ код:

iv>';
		  	$ret .= '<img alt="Security Image" src="' . $site['url'] . 'simg/simg.php" />';
		  $ret .= '</div>';
		  $ret .= '<div>';
		  	$ret .= '<input name="securityImageValue" type="text" size="15" tooltipText="Please insert the exact Codes you see in the image above in this field" />&nbsp;' . _t( "_Enter what you see:" );
		  $ret .= '</div>';
	  	$ret .= '<div>';
	  		$ret .= '<input type="submit" name="" value="' . _t('_Submit') . '" />';
	  		$ret .= '<input type="hidden" name="submitted" value="true" />';
	  	$ret .= '</div>';
	  $ret .= '</form>';
  $ret .= '</div>';

  return DesignBoxContent( _t( "_CONTACT_H1" ), $ret, $oTemplConfig -> PageCompThird_db_num);
}

?>

Сега, да коментирам ли очевидното ? Първо, което е най-очевидно, тази страница е счупена. Второ, който и да го е правил, е пълен новобранец, или пък безподобен мърляч. Качеството на кода е … индийско (да ме прощават индийците, пишещи качествено код, колкото и малко да са).

И за финал, спомняте ли си лицемерната кампания за авторските права на Стефан Данаилов, при която окичваха плакати с черно-бели снимки на пишман-интелектуалци ? „Пиратството ограбва“ и т.н. ? Познайте сега дали са с уредени права нещата качени на неR.E.D.овния сайт. Ето видеото:

Пълно е с пиратско видео…
Пълно е с пиратско видео…

а ето и музиката:

…както и с пиратска музика
…както и с пиратска музика

5 мнения за “НеR.E.D.овни сайтове”

 1. За Медия бг ползват e107 а за R.E.D. ползват Dolphin ти как очакваш те да са писали оня advanced код с извинение?
  Това, което искам да кажа е че не само нещата качени там но и системите им сигурно не са с уредени права а са nulled скриптове.

 2. Миглен, Акисмета те беше хванал като спам. Ако напоследък не ти се публикуват коментарите по WordPress блоговете, пусни един email на Акисмет да ти махнат блокирането.

  Ако наистина са с Nullified скриптове, още по-лошо. А пък и избора им е … сега не знам как е, но преди Boonex бяха егати осраната работа – те май и друго име имаха, и после си го смениха, или нещо такова.

 3. Красьо имаше интересна случка свързана с Boonex, може и аз да пробвам да видя дали освен пиратската музика и видео, тези неREDовните не са откраднали и софтуеъра:

  http://www.krassyo.info/2…laime-vs-boonex/

 4. Писах им, като използвах горе-долу почти същото, което е писал и Красьо. Остава да чакаме и да видим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *