Втори ден сайтът на „Европа директно“ в Русе хакнат

Ето какво представлява „хакнатия“ сайт
Ето какво представлява „хакнатия“ сайт

Ето нещо забавно – да се чудиш кой заслужава по-голям бой – „хакера“ или „администратора“ (потъмнената част е от мен):

Втори ден сайтът на информационния център „Европа директно“ в Русе е хакнат от wWw.TurkWorm.Com /ако това е реалното място откъдето идва посегателството/. Гнусната атака вероятно идва от държава, която от десетилетия се мъчи да стане член на Европейския съюз, но именно поради такива действия на нейни граждани това едва ли ще се случи. Ръката на черен фон и червени букви на латиница оформящи изрази на турски език допълват „новото оформление“ на сайта.

Подобно нещо удивява служителките в центъра, тъй като сходни атаки е имало и към други български сайтове през годината, но този не представлява кой знае какъв интерес. Вероятно ще измине известно време до поправяне на вредата, защото системният администратор бил в отпуск, а нямало кой да се занимава с преместването на друг сървър.

За работата на центъра обаче сайтът е необходим заради множеството нови инициативи и проекти с други неправителствени организации, които започват през есента.

Егати срама, нали ? Хем „необходим заради множеството нови инициативи и проекти с други неправителствени организации“, хем няма кой да им оправи бъркотията. Ако и към проектите се отнасят толково сериозно и професионално, колкото към сайта си, то тогава са просто въздух под налягане. После, кой е този гений на съвремената журналистика, който пише квалификации като „Гнусната атака вероятно идва от държава, която от десетилетия се мъчи да стане член на Европейския съюз, но именно поради такива действия на нейни граждани това едва ли ще се случи.“ ? Атаката не е гнусна, а е банална, и ако нещо трябва да буди недоумение е начина по който и се реагира – RuseInfo започва да храчи по Турция, а пък „информационни център“ стои и чака .. да се върне от отпеска администратора. Шибана мръсна глупост.

Едно мнение за “Втори ден сайтът на „Европа директно“ в Русе хакнат”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *