Проблеми с Akismet 2.1.7

Akismet: Ние не понасяме спама
Akismet: Ние не понасяме спама

От вчера има нова версия на приставката (една от приставките, тази която е по подразбиране включена в „дистрибутива“) да спиране на спам в WordPress – Akismet 2.1.7, която обаче не работи както трява. Въпреки, че продължава да блокира спам съобщенията, бутоните в административния панел не работят, и така нито може да изтриете насъбраните в „опашката“ спам коментари, нито пък може да ги махнете от там, използвайки чекбоксовете и „De-Spam“ копчето.

До момента проблема не е оправен, и ако сте се подлъгали да ъпгрейднете до 2.1.7, има голяма вероятност да се натъкнете на същите проблеми – пуснете едно търсене и ще видите на колко места е докладван същия проблем. Най-лесно може да се спревите с проблема, като се върнете до предишната версия, 2.1.6, която е в архива на последната версия на WordPress –  WordPress 2.6.1 (онлайн се предлага само последната версия).

PS. Преди малко видях, че вече има нова версия – 2.1.8, която оправя проблема. За съжаление, автоматичното подновяване на приставките показва, че актуалната версия е все още 2.1.7, така че ще ако искате все пак новата версия, то най-добре си я изтеглете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *