ИТ фирми могат да съществуват извън София

Новото крило на Русенския Университет … „люлката на бъдещите ИТ специалисти“ ;)
Новото крило на Русенския Университет … „люлката на бъдещите ИТ специалисти“ ;)

Ето още нещо по темата за ИТ бизнеса в България, за новите инвестиции в „провинцията“:

Известно е, че индийците са завладели ИТ света. Няма компания, в която да няма поне един индиец. В западните ИТ списания и тези отвъд океана често се мъдрят по страниците снимки на индийци които са в мениджърските екипи.

Миналата седмица индийско-американската компания компания “Съдърланд” обяви, че ще наеме 250 ИТ специалисти в България. Но този път не в София, а в дунавския град Русе. Компанията има и офис в столицата, в който работят 100 души. Работи се по проект за McAfee.

Правилно са се ориентирали от Съдърланд. България не е София. ИТ може да се развива и в други градове, при наличието на добри комуникации. Със същият успех може да се позиционират ИТ компании и в следните градове под 20 хил. Жители Карнобат, Радомир, Павликени, Омуртаг, Кубрат, Генерал Тошево, Дулово, Дългопол, Койнаре и други. Как хубаво би звучало „Омуртаг – ИТ центъра на България“ примерно.

Малко е повърхностно, но пък ако не се впрягате толкова много, може да ви си стори забавно.

10 мнения за “ИТ фирми могат да съществуват извън София”

  1. Сега с тази криза не се чува дали Съдърленд са си още на стария акъл и да продължат с инвестицията в Русе.

  2. Ми не знам – има слухове за МОЛ-ове които затварят. Какво остава за ИТ?

  3. В Русе нали щяло да има още един нов МОЛ – на мястото на поделението в Ялта – и това го съобшеха октомври, вече когато „кризата“ беше на мода ;)

  4. Абе разбирам, че започнаха да ги строят, разчитайки на това, че много румънци пазаруват тук, обаче наистина 7 мола е маааалко късогледо. Аз се чудя дали „операторите“ или какот там се казват магазините в моловете дали няма да се повтарят ;)

  5. Да – маркирах 2-ри.

    Не знам – аз имам др. проблем. Имам статии маркирани като спам – т.е. със SPAM в името. Как събират спам като мухи на мед… не е истина.

Коментари са забранени.