Антибългарският интернет

Ето ги „най-опасните“ в България …
Ето ги „най-опасните“ в България …

Ех, „администрацията“, във всичките и форми, правителство, агенции и т.н., не може да се оправи с новите технологии и за всички е очевдно, колко са първобитни във всяко ИТ отношение. Дай им на тях да правят „прозрачни“ търгове, и „работещи“ системи, които се дънят супер често, но пък винаги са им виновни или хакери, или голямо преторварне (дежурните оправдания). От тази седмица има нова причина за подигравки – въпреки, че не разбират новите технологии, вече започват да ги забраняват. Сигурно вече всички са прочели историята с „Опасните“, но за момента най-доброто обощение на абсурдността на „борбата с анонимността в интернет“ като основна задача на ДАНС, прочетох при Иван Бедров:

Държавната агенция „Национална сигурност“ се заема с анонимността в интернет като своя най-важна задача. Прочетох го в Mediapool, Фокус и на разни други места.

Поех си дълбоко въздух. Задържах. Издишах и се постарах да не избухна веднага. Постарах се и затова не успях да видя дали ще избухна в смях или в неконтролируемо псуване.
На първо четене ги оценявам като идиоти. На второ четене обаче ми става жал. Тъжни, ококорени, глупави очи на агенти с милиционерски души. Не им е лесно.
Питате ли се какво е било в душите на професионалните машинописки, когато са се появили първите компютри? Макар и Правец 8 или 16.
Сблъсъкът с непознатото ражда параноя.
А цялата работа започна, защото се появи сайтът „Опасните„, който публикува голяма част от това, за което говорят хората по улиците. Уж добре информирани източници, с ченгеджийски подробности, жълтении за президента и други силни другари.
И държавата се изправи като гора от стомана. Срещу един сайт. И реши да се бори срещу анонимността в интернет.
И понеже напоследък другарите са тръгнали да раздават етикета „антибългарски“ наляво и надясно, крайно време е да обяват интернета за антибългарски.
И да потърсят братска помощ от Китай, Беларус, Куба, Русия и други свободни и демократични държави.

П.П. – Няма да ви стане играта. Нали знаете, че едно 16г. момче може да направи стотина сайтове, които всичките ви милиционери на куп не могат да разкрият.

Егати интернета, егани чудото. Май на всички вече става ясно, че ДАНС не е българското ФБР, а българската политическа полиция. Супер жалки и безполезни. Всички знаят, че Първанов е „Гоце“ (а и не само това), и не ни трябват нито „Опасните“, нито анонимността в интернет, за да сме наясно с това какво точно преставлява. Забраняване на анонимността днес, утре кой знай коя глупост а ла Големия брат и 1984. ДАНС – е това вече е шибана мръсна глупост.

2 мнения за “Антибългарският интернет”

  1. Прибавили „а“ и „н“ за благозвучие на ДС и сложили бившо ченге за шев на новата политическа полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *