Чрез Интернет се плащат предимно данък сгради и такса смет

Eдин от любимите ми сайтове тази година е Investor.BG и то главно заради новините (може би плюс коментарите и форума). Публикуват се неща които обикновенните „инженери“ могат да намерят за скучни (като например печалбата на Nike за тримесечието, поскъпването на петрола на 60.46 долара, или как продължава продаването на акции на Транскард), но и някои които са много любопитни – като тази новина за плащането на данъци по Интернет:

Близо 55% от всички плащания през Интернет системата на данъчната администрация са за данък сгради и такса смет. До края на май в бюджета чрез Интернет са постъпили общо 260 336 лв., като броят на направените плащания е 6 507, съобщиха от Главна данъчна дирекция (ГДД).

Най-интензивно е използвана системата за електронни плащания на данъчната администрация през март 2005 г., което от ГДД обясняват с изтичащите срокове за плащане на първата вноска за данък сгради, такса смет и данъка върху превозните средства.

Столичани са използвали най-много системата за електронни плащания с дебитни карти. Над 77% от общата сума на плащанията са наредени към Териториална данъчна дирекция София. На второ място се нареждат дирекциите във Варна и Пловдив, но техният дял в общия размер на плащанията с дебитни карти през Интернет е значително по-малък – 4-5 на сто.

Едно мнение за “Чрез Интернет се плащат предимно данък сгради и такса смет”

Коментари са забранени.