Социограма – новото досие на ДС 2.0

Богомил „Бого“ Шопов
Богомил „Бого“ Шопов

Богомил е наистина един от двигателите на българския интернет в момента в най-публичната му форма. Току що върнал се от отпуска, и днес вече публикува няколко поста за неща, които стават в момента, или предстоящи събития, като конфепенцията по сигурността, и участието ме тази вечер на живо в „Булевард България“ по Re:TV.

Обратно на темата. Да не се отекчаваме взаимно да разказвам отново историята около „Опасните“, и това, колко се излагат комунягите и подопечната им политическа полиция, известна като ДАНС (както каза Велислав, А-то и Н-то са за благозвучие, и всъщност това си е старата ДС). Като всички „горещи“ теми, и тази поляризира мненията, и породи много коментари. Обаче сигурно много малко са хората, които си дават сметка в какво точно се изразява борбата с анонимността в интернет, и не само. Ето защо, отделете малко време и прочетете ето този материал:

Новото име на досието ще е социограма. Всеки както знаем по време на тоталитарното управление и имал досие или е събирана някаква информация за него по всякакви канали. С напредване на технологиите, това става все по-лесно и служителите на ДС 2.0 (ДАНС, МВР и всякакви други) ще могат лесно да събират всичко за нас и да правят социограми на всеки български гражданин.

Наистна звучи като продължение на 1984, нали ? Това е много, ама много голяма шибана мръсна глупост. Няма да ви подканям да подкрепяте инициативата „Свобода, а не страх“ (въпреки, че ще е супер да напишете нещо като това мнение на Красьо), нито да я отричате. Просто прочете материала за социограмата и имайте едно на ум.

2 мнения за “Социограма – новото досие на ДС 2.0”

 1. ПИСАНОТО ПО-ГОРЕ Е МАЛОУМНО ПО СЪДЪРЖАНИЕ. АМИ ВЪВ ВСЯКА СТРАНА Е ТАКА! КАКВО ДА ПРАВИМ, ЧЕ Е ТАКА, ВИНОВНИ ЛИ СМЕ НИЕ???
  В АНГЛИЯ МИ-6 И МИ-5 В ПЪТИ ПОВЕЧЕ СЛЕДЯТ ВСИЧКИ, ЧЕ ДАЖE И ПОЛИЦЕЙСКИТЕ КАМEРИ ПО УЛИЦИТЕ ИМ БЯХА 50 000 ДО 2007 Г.. ОЩЕ ТАМ ИМА ЧАСТНИ АГЕНЦИИ, И ИНСТИТУТИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО НА ХОРАТА,ТАКА ЧЕ АРМИЯТА “СЛЕДАЩИ” Е ПОНЕ 3-4 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМА ОТ ТУК И ОБОРУДВАНА МНОГО ПО- ДОБРЕ.
  Е, ДА НИ Е ЧЕСТИТА ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ.
  ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО С ТЯХНОТО Е, ЧЕ КОГАТО СЕ ОТНАСЯ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ТЕЗИ КОИТО РАБОТЯТ, ТЕ ВКУПОМ СЕ ДИГАТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ.
  ТАМ НЕ ЦИВРЯТ РАЗНИ ПРОСКУБАНИ КУРВЕТА И ПЛАТИНИ ЖУРНАЛИСТИ, ЗА ЛОШИТЕ СЛЕДЯЩИ, А ПОМАГАТ НА ХОРАТА ЗА ДА ОРГАНИЗИРАТ СТАЧКИ ИЛИ ПАК КРИТИКУВАТ ТЕЗИ СТАЧКИ.
  НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ?

 2. Не, не си прав, и недей се излага повече да пишеш само с главни букви, ами вземи научи малко „мрежво етикет“, и тогава вече се опитай да ме убедиш в тази работа за „проскубаните курвета и платените журналисти“, и че във всички страни е така и ние какво можем да направим. Айде, и весела 2009 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *