Ведомството на Пламен Орешарски се нуждае от софтуер за финансово управление

[author]Фотограф: Анелия Николова[/author][/photo]

Изглежда напоследък ИТ новините са все за търговете и поръчки от администрацията:

Финансовото министерство обяви обществена поръчка за разработване на проект за развитие на информационната система за финансово управление (ИСФУ) на ведомството, показва справка в официалния вестник на Европейския съюз. Гаранцията за участие в процедурата е 8500 лв., а срокът за изпълнението на поръчката е 10 месеца след датата на сключване на договора.

Поръчката касае изработката на проект съгласно техническо задание, приложено в документацията за участие, което включва разработката на модели на работни процеси, информационни потоци и данни. Компаниите могат да предложат и модели за оптимизация на целия процес. Изработените модели следва да бъдат максимално независими от платформата, като във финалната фаза на разработката за всеки от тях се изготвя подробен вариант за реализация на база платформа SAP ERP. Системата трябва да включва възможност за склад от данни и за липсващи софтуерни приложения за автоматизиране на обхванатите процеси и цялостната интеграция на ИСФУ. Фирмите могат да подават заявление за участие в процедурата до 6 октомври.

Участниците в търга трябва да приложат в комплекта от документи за участие най-малко три препоръки за успешно изпълнение на сходни проекти през последните три години. Минималната стойност на тези поръчки трябва да е 2.5 млн. лв. с ДДС. Задължително условие е кандидатите да имат валиден сертификат за качество ISO 9001:2002, както и оборот от последните три години в размер на 4.5 млн. лв. с ДДС.

Разбирам, че задачата е сложна и много отговорна, но изискванията са наистина „забавни“. Вече писах за друг такъв случай, и ако трябва да обобщя, нека цитирам един от коментарите под горния материал:

Що направо не казахте и задълже да почва името на „с“ или „т“ или там, която фирма искате да спечели.

Интересен е и срока за изпълнение – до следващите избори (юни 2009) има 9-10 месеца. Предполагам, че министър Орешарски (който е пич, и може би единствения с акъла си в сегашното малоумно правителство) мисли в перспектива за финансовото министрество от следващото правителство, защото за сегашното просто няма да е готово на време. Само да не се окаже, че новата администрация няма да може да работи с новата система, или чи не отговаря на условията, и да има нов конкурс. Както и да е, нека видим какво ще стане.

3 мнения за “Ведомството на Пламен Орешарски се нуждае от софтуер за финансово управление”

  1. Хех, 172 фирми, и първия в списъка е ЕТ ;)

    Не знам колко е точен този списък, защото ако ограничиш резултатите само до Русе, ще видиш само една фирма със следния текст:

    Производство- изграждане на сградни външни и вътрешни отоплителни и В и К инсталации, топлинно счетоводство и гаранционно и следгаранционно обслужване.

    http://www.club9000.org/bg/list9000.php?branches=33&region=17&cert=99&cons=99&Submit=%CF%EE%EA%E0%E6%E8

    Сега, отоплителните системи и ВиК не са точно ИТ :D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *