Предложения за подобрения … 2.0

Ето нещо, което много ми хареса. Първо, Явор и Станислав от Svejo.net са супер, много работят за подобрения върху проекта, пускат често упгрейди и ъпдейти, и просто изпъкват на фона на всички други изостанали проекти от българския интернет. Поне аз не се сещам за друг толко активно развиващ се проект. Второ, Боян Юруков е един от най-дейните блогъри в БГ „блог-пространството“ (да не казвам блогосфера, че я отъждествяват само с проекта на Икономедия), пише интересно, редовно, и е една позиция над мен в ТопБлогЛог ;) Сега, интересния момент – Боян е пуснал пост с няклоко наистина интересни, и добре описани предложения за подобрения на Свежо.нет :

След бъга с бутона за гласуване на Свежо реших да обобщя идеите ми за сайта, които съм пръснал в различни коментари из българската Блогосфера. Съдейки по светкавичната им реакция вчера мисля, че ще откликнат на съветите ми бързо. Идеите ми се въртят основно около по-добра интеграция с блоговете и функционалността на сайта.

…Първата е да направят собствена Блогосфера. Може да я кръстите Свежосфера.

…Втория вариант ще е по-коректен и това е второто ми предложение към Свежо – рейтинг на блоговете.

…Всъщност тази класация трябва да стане “Блог на седмицата”, защото сами виждате, че няма достатъчно известни блогове, за да ги въртите всеки ден.

…От функционална гледна точка вече предложих да се добави api към сайта по подобие на това на Facebook и Flickr. Според възможностите му, api-то ще позволи всеки да си направи собствени бутони за гласуване.

…Едно предложение свързано и с api-то и с интеграцията с блогове е пренасянето на коментари. Ако api-то го позволява, може когато се появи коментар в Свежо, той да се копира и в коментарите на блогът, където е оригиналната статия.

…Ще е хубаво също така да се включи поддръжка за аватари от Gravatar. Вече има OpenID и това е много добра стъпка напред.

Задължително прочетете и коментарите. Сега, кое му е толкова готиното ? Ами непосредствеността, с която става всичко! Много малко хора отделят време, за да предложат как да се подобри услуга, която ползват всеки ден, и просто се носят по течението. От друга страна, много от хората, занимаващи се с подобни проекти, си придават едно високомерие и комуникират с една  в много случаи нескрита арогантност. Тук обаче е точно обратното. Вземета тези ситуация за пример, и ако имате предложения към любима услуга или сайт, не се притенявайте да им пишете, а ако вие се занимавате с даден проект, бъдете винаги толко отворени и отзивчиви, колкото Станислав и Явор. Аз самия покрай работата с приставката за Svejo.net бутони съм изключително доволен от тях.

Ами, продължавайте все така. Да пожелаем успех на Боян, Явор и Станислав, и да видим какво е стане ;)

Едно мнение за “Предложения за подобрения … 2.0”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *