По FAVIT наистина се работи

Вече съм писал няколко пъти за FAVIT, един от проектите в портфолиото на NEVEQ. Новини скоро около този проект скоро не съм чел, и най-новото което разбрах, беше едно посещение от хост с адрес http://favit.dev/reader/.  Отново така случайно, днес намерих и сайт за проекта, с неочакваното име … favit.com ;)

Това ще е страницата на новата платформа, която ние разработваме. Тази платформа е естественото продължение на някои наши предишни експерименти: ping.bg, yogo.bg, next.bg и много други…
Поставили сме си тежката задача да създадем продукт, който директно ще влезе в конкуренция с гигантите в Web бизнеса. Нашата цел е да създадем нещо уникално, полезно, изключително лесно за използване и най-вече с качеството, с което сме свикнали да виждаме в лидерите.

Eто това е нещо което не знаех, или поне което не бях осъзнал все още. Признавам, че отдавна не съм обръщал внимание на Ping.bg, и наистина не бях „навързал вагончетата“ за с Interactive Media. Както и да е, нещата изглеждат наистина сериозни, а не като поредните уеб ентусиасти. Изброените досегашни проекти на компанията изглеждат наистина професионално, а единствения продукт, който съм ползвал – Ping.bg – е оставил у мен отлични впечетления. Също така все още не знам някой друг да предлага центарилизирано решения за мобилни услуги като Next.bg, и това само засилва моите убеждения, че компанията наистина се стреми към иновативни решения.

Проектът си има и блог, от който се разбира, че Ping.bg ще се трансформира в новия проект FAVIT:

Социалната мрежа ping.bg се трансформира във favit (фейвит) – мощен дистрибутор на уеб съдържание.
Платформата доставя на едно място нужните и интересни за един потребител текст, видео, аудио и снимки от всички ценни за него източници.
Широко интегрирани един с друг инструменти и функционалнoсти правят лесни и ефективни организацията и управлението на този обем от ежедневно нарастваща и актуализираща се лична информация.
Favit логично затваря кръга, започнал с достъпа до уеб съдържание, правейки възможно общуването и взаимодействието между потребителите на база на споделени идеи и интереси, чиито носител е същото това уеб базирано съдържание.
Август favit отваря за private Beta потребители.

Ще е интересно да се види какво ще се получи. Спомням си, че Ping.bg започна с идея за няколко услуги, като към оригинално пуснатото приложение за публично споделяне на линкове (абе social bookmarking), имаше и „очаквайте“ за блог-хостинг услуга. Дали новия проект ще предостави тази блогинг услуга, или пък ще погълне Ping.bg изцяло, поемайки и съществуващото решение ? Ще видим ;) Разгледайте блога, не пише кой знай какво, но е интересно да се проследи развитието на проекта през очите на хората, които го правят. И недейте да сте критични, ако случайно още не са готови с private beta издание – само ако не сте работили с крайни срокове върху нов продукт, няма да знаете че … че shit happens ;) Да им пожелаим успех, и ще следим развитието по проекта.

7 мнения за “По FAVIT наистина се работи”

 1. Аз лично очаквам нещо подобно на концентриран профил, който да ни събира информацията от нашите и чужди профили в други сайтове за снимки, блогове или подобни през познатият ни вече RSS. Другите неща не мога да си ги представя, предполагам само че реализацията на идеята ще е добра. Очаквам с нетърпение!

 2. Това с „концентрирането“ сигурно е моден тренд в момента ;) Освен FriendFeed, който е може би най-популярния такъв проект, сега се нароиха много подобни. Последното го видях преди няколко дена в Алабала.орг, SweetCron, и е нещо като self-hosted вариант на FriendFeed – Тодор даже вече го е подкарал за „Нова Визия“ ;)

 3. Дано се получи нещо иновативно и популярно, че да си заслужава инвестицията на favit.org и favit.info домейните дето купих за евентуална употреба :D

 4. В началото бях доста скептичен към цялата тая работа с favit, но сега ако не друго то поне ми е интересно какво ще стане с този проект, какво ще представлява и как ще се развие.
  Желая им успех!
  btw, готин пост като цяло :)

 5. @Миглен: ами досега съм доволен от това, което съм видял в Пинг.бг – готино беше, добре изглежда, даже „професионално“ ;) Когато почнаха да се нарояват мрежите за линкове тяхната изглеждаше най-готина. Така че не е като да са някакви ентусиасти, решили да клонират поредната „западна“ идея ;)

 6. И аз бях скептичен, обаче това че NEVEQ са зад тях беше просто в техен плюс, и просто не вярвах да са някакви несериозници. А сега след като разбрах, че това е екипа зад Пинг.бг още повече „повярвах“ в идеята ;)

 7. Ping.bg ми харесваше като UE докато не промениха дизайна си и функциите, заради дизайна главно спрях да ги посещавам толкова често, защото сегашният не ми е удобен иначе сайта е доста функционален. Определено не са случайни хора, надявам се да направят нещо необикновенно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *