Интернетът в България на 18-о място по качество и бързина

Винт Сърф и Сергей Станишев[author]Esther Dyson[/author][/photo]

Ето нещо интересно за България и „българския интернет“:

България се нарежда на 18 място по бързина и качество на интернетуслугите, твърдят екип изследователи и студенти от Saïd Business School към Университета в Оксфорд и Университета в Овиед. В изследването са включени общо 42 страни от цял свят, като фокусът пада върху държавите в Европа, Северна Америка, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Бразилия, Русия, Индия и Китай…

…Основните параметри са определящи за изчисленията на качеството на високоскоростните връзки за всяка страна – латентността (забавянето), свръхнатоварване на мрежата, и загубата на пакети.

Ами … 18-ти от 42 не е зле, а ? Сега нещо встрани то темата – изумих се, че Vsekiden.com са на WordPress. Първо видях формата на URL-то, който е типичен за WordPress блог без пермалинкове (permalinks), после видях котвите на коментарите, отново много типични, и накрая след като погледнах HTML кода на страницата се убедих, че наистина е WordPress. Имат дори и линк към сайта на проекта, въпреки че е малко минималистичен. Както и да е – супер е! Има и сайтове без дори HTML коментар за това какво се ползва като платформа, така че нямаме основание за критика на тази тема. Критиката ще е в друга „плоскост“ – версията, която ползват е 2.3! Дори не е 2.3.3, ами си е чисто 2.3 (това е май от това време миналата година – септември-октомври 2007). Да не плачат после ако някое хлапе реши да се прави на велик хакер с някой „стар“ ескплойт ;)

2 мнения за “Интернетът в България на 18-о място по качество и бързина”

  1. Да, и на мен ми направи впечатление преди няколко дни, че са под WordPress.

    По дизайна няма как да се познае, обаче в кода или най-долу във футъра има следи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *