За програмистите

Не само аз съм забелязал ширещата се галфонизация в „Клуб Програмисти“ от форумите на Дир.бг, така че изводите ми за уникалната простащина, която капе от там не е плод на ограниченоста ми като стереотипен инженер ;) Не се и сърдя за изсипаната помия по адрес на написаното за „отворения програмист“, защото има какво да се спори с някой който аргументира позицията си, и противоречията които тя поражда с написаното от мен, но при някой който те залива с невероятни тъпоумия като тези примери, просто няма какво да отговориш :) Ето:

…Едно време му викахме на ПСВ Аякс това „ибрияяяя, скрий айфрейма, давай респонсе и плякай в дива“, а на Язон и неговите аргонавти му викахме „ибряяя, на бач Кико масивите.. давай давай…“

…А дизайн патернс който ги спомене в работа – 20 лицеви опори. Такъв дизайн паттерн ше ти изплюшта отзаде, че..

…Ей това е изказване за боклука, а автора му е попаднал случайно в компютърните среди и понеже е идиот, едиснтвеното , което може е да приказва глупости и да си вярва.

Както и да е, не съм единствен в удивлението си от разнообразието от галфони в „Клуб Програмисти“. Ето какво прочетох днес:

…Нещата не са сложни, или поне не са много по-сложни от всички останали професии. За сметка на това обаче, след крато ровене из програмистките форуми на дир.бг, човек остава с впечатлението, че повечето програмисти мислят, че са хванали господ за шлифера, щото са научили няколко неща и ги знаят добре, или защото е мега-хипер трудно да си developer в наши дни. Форума, предполагам някога създаден, за чисто техническа взаимопомощ, сега изобилства от безумни теми, в които се разчесват езици (псуват) на тема заплати, шефове, тъпи фирми, НАРС, евреите, Светлин Наков, Кибертрон и т.н. Жалка картинка наистина. Ясно е, че форума е за нищоправене и името му е силно сбъркано, но самите теми са показателни за интересите и ценностната система на списващите го индивиди…

Съгласен съм на 100% с написаното и мога да се подпиша с двете ръце отдолу. За да съм честен, трябва да призная че има и хора, които се опитват да са учтиви и наистина да пишат неща по темите които се обсъждат. За съжаление, от не многото теми които прочетох, се убедих, че тези хора са малцинство, и че просто супер лесно мога да се откажа да чета или следя една тема след няколко безмислени мачо изпълнения а ла „знайш ли къф шти гу фкарам дь гу ебъ“ ;) Да не говорим, че има супер безмислени теми като:

Стига сме обсъждали тия заплати, да поговорим малко за музика…
Някой праскал ли е певица да сподели как е?

И аз съм „простак“, но не така публично ;) Кой знае, на тях може да им помага … като терапия ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *