Bezopasnite.net

След около две седмици само критики на гестаповската постъпка на ДАНС по спирането на сайта „Опасните“, вчера новата политическа полиция са се сетили, че всъшност нищо не са спирали:

ДАНС не закривали сайтове

Преди 12 дни ДАНС обяви, че е готова да участва в обсъждане за премахването на анонимността на интернет-сайтовете на територията на България.

Похвалиха се, че са разкрили кой стои зад анонимния сайт „Опасните“. И сайтът изчезна.

12 дни по-късно ДАНС съобщи, че никога не е спирала този или който и да било друг сайт.

Какво ли се е случило между спирането на сайта и днешното съобщение на ДАНС?

Какво ли може да се случи за 12 дни?

Пълна шизофрения, нали ? Как се нарича иначе това раздвояване на ДАНС между това което са направили, и това което не са ? Сега на която позиция да застаната, ще е огромен гаф: ако наистина са го спрели, са нарушили Конституцията с налагане на цензура, и сега страхливо се измъкват от ситуацията; ако не са спирали нищо, какво е било това болно самохвалство, за нещо, което не са извършили те?

Нещо интересно, което ми направи впечетление (въпреки че наблюденията ми може и да не са точни) – новината за „победата“ на ДАНС над „Опасните“ дойде чрез агенция Фокус, докато съобщението за това, че никакви сайтове не са спирали дойде от БТА. Както казах, може да се подвеждам в наблюденията си, обаче Фокус не за първи път е трибуна на „червената администрация“, и е нещо като „червен мегафон“: всички подвизи на социалистите се отразяват най-детайлно там (а в чести случаи и първо там). Въобразявам ли си, или наистина Фокус са инструмент в червената пропаганда ? Ето и в този случай, Фокус са там, за да могат Фокус да представят на света кибер-подвига на ДАНС от „източници, запознати със случая“. Сега, подвили опашка, публикуват съобщенеито на ДАНС в три изречения, че всъщност такива цифрови геройства няма. Шибана мръсна глупост.

2 мнения за “Bezopasnite.net”

  1. Във „Фокус“, където първоначално пуснаха новината, бяха писали, че ДАНС работили съвместно с МВР. Сега след като ДАНС не са спирали нищо, може би МВР са го спрели ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *