„Свръхмодерна електронна система за обслужване на студентите разработват специалисти от Русенския университет.“

доц. Христо Белоев
доц. Христо Белоев

Поредната грандоманска новина за „любимия“ Русенски Университет:

Система за борба с опашките разработва РУ

Свръхмодерна електронна система за обслужване на студентите разработват специалисти от Русенския университет.

Това каза ректорът на висшето училище доцент Христо Белоев. По думите му, системата няма аналог в страната и значително ще намали времето за обработване на документи, и висенето на студенти по канцеларии и учебни отдели.

Студентите ще могат от нея да си вземат разписанието на часовете и графика за изпитите, както да се записват във висшето училище и общежитията. Системата ще бъде въведена експериментално в два от факултетите на висшето училище през следващата учебна година.
Първият етап вече е разработен, а до края на годината тя трябва да е готова напълно. От началото на тази година студентите вече могат от уебсайта на университета да си извадят седмичния разпис на занятията.

Колкото и да се опитвам да съм добронамерен към написаното, то просто си проси … коментарите ;) Тези просто нямат отучване от болната си грандоманщина, и заради нея правят егати тъпите изцепки. Да припомня ли уникалния робот или четвъртото място по престиж в страната ? Сега кой ги кара да пишат неща като „свръхмодерна електронна система“ или „системата няма аналог в страната“ ? Свръхмодерна, а ? Защото може би само модерна нямаше да е достатъчно за величието на Русенския Университет ;)

А снимката от новината просто не ми се коментира ;) Както и да е, нека отново им пожелаем успех с „уникалната свръхмодерна система“, както и да опитат да намалят грандоманските изцепки.

5 мнения за “„Свръхмодерна електронна система за обслужване на студентите разработват специалисти от Русенския университет.“

 1. :-) Благоадря!
  На пожеланието ти за успех директен получател съм аз… Иначе – да изказванията са лееекинко … как е думата – поукрасени…
  Не е система за борба с опашките, а си е интегрирана система за управление на процесите… Другото, въпреки че звучи грандоманско си е иситна – няма аналог в университетите в страната, подчертавам в страната, подчертавам университетите, и използва модерни технологии, доста новички тхнологии… Доста новаторски (за българската реалност) неща сме замислили, но… занеш как стават нещата, надявам се да стигнем до края … :-)

 2. Не мога да разбера защо имаш такова пренебрежително отношение към всичко, което се прави в университета. Тази година го завърших и не мисля, че нещата са толкова трагични. Имаше доста плява сред курсовете, но имаше и няколко твърде полезни.

  Какво като са решили да си правят система за управление на опашките и никой друг университет не си е направил труда да имплементира такава? В това виждам по-скоро желание да направят нещо практично, би трябвало да ги похвалиш за това. Дали ще го завършат е друг въпрос.

  Апък тези, които обичат гръмките думи, са новинарите. Предполагам, че това е причината да се изкарват такива пресилени публикации за пред тях.

 3. Първо, нека те поздравя със завършването ;) Второ, университетът е може би още по-голяма боза в момента. Като остнавим настрана интригите, протежетата и т.н., отношението можещи и ставащи (като в „ставащи за нещо“) към скатавки и хора с болни амбиции е много, много малко. Ако наистина ти е интересно какво мисля за университета, прочети какво съм писал в темите и коментарите към тях – за да не преразказвам всичко тук.

 4. Системата е толкова модерна че дори ще се наложи и разширение на парната централа на ВИМЕСС с по-модерна такава способна да поеме нарастващата нужда от парна сила!

  ЕЕЕХ! Скоро ще навлезем и в света на Магията и лично Хитър Потър ще дойде във Факултета по приложна магия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *