MacBook Air за … 2499 лева ?!

Не знам точно как се е получило, но в Технополис има промоция на изключително евтини MacBook Air.

Егати далаверата … MacBook Air за 2499 лева!
Егати далаверата … MacBook Air за 2499 лева!

Това е просто супер цена – 2499 лева! Ясно е, че навсякъде по света сега ще има промоции за старите модели, в очакване на следващото поколение, но за България тове е може би прецедент. Чел съм, че Apple имат по-особена политика за продажбите си, и в дадена държава работят само с един официален дистрибутор. Това за България е (спед сайта) Български Бизнес Системи ООД. На техния сайт същия модел струва 3598 лева.

„Официалния“ дистрибутор продава MacBook Air с около 1000 лева повече
„Официалния“ дистрибутор продава MacBook Air с около 1000 лева повече

Може би от Технополис да са намерили друг канал за тези лаптопи, а не през официалния дистрибутор, но все пак Технополис са официален партньор на „Български Бизнес Системи“. Също така предлаганият модел се казва Z0ER000CE/BG, което аз го разбирам като че лаптопа е локализиран (разбирай има кирилска БДС клавиатура), така че ако наистина е взет от „друг“ канал, то кой се е занимавал да слага кирилицата. Както и да е, като ми остане време ще мина да вида дали в Русе са донесли някоя мостра ;)

Благодаря на Велислав за информацията.

15 мнения за “MacBook Air за … 2499 лева ?!”

  1. Имах възможност преди няколко месеца да разгледам и тествам един такъв ‘екземпляр’ и това, което ме учуди най-много беше теглото, по външния вид (и рекламата) очаквах да е доста по-лек (все пак е ‘air’ ;) ). Иначе за цената поне до колкото имам спомени тоагва започваше от около 1300 -1400 Е.

  2. Това не е добра покупка, само 80ГБ хард и то бавен и почти никакви портове за връзка с външни устойства. Вярно е лек и компакетен, но за тези пари може да се купи лаптоп с много по-добри параметри.

  3. Е че то в официалния им сайт за 2500 може да си купиш стария MacBook. Странна работа.

    Дори и за 2499 лв. MacBook Air си остава в списъка „Като спечеля от тотото… “ :)

  4. От официалния можеш само за щатите, просто няма да ти го доставят до тук, ами ще те препратят към БГ сайта, и съответно цената от 3598 лева ;) Което пък е около 1800 евро, точно каквато е практиката на Apple за Европа – същата цена, ама не в долари, ами в евро. Така в щатите MacBook Air e $1799, а в Европа 1800 евро ;)

  5. За щастие не е толкова лек като еее ПС което при тези габарити щеше да е проблем. КЛАВИАТУРАТА Е СЪС БСД КИРИЛИЦА. Не ми позволиха да то зареда и да видя дали и българските клавиши са беклайтнати.

  6. Иха чувствам се преебан с моя MacBook Pro. Това наистина реална цена ли е ? Някой проверили го ? Моля ако някой го е проверил да ми драсне едно email-че на [ yavor . xenium a t gmail . com ]

  7. Проверено е – ако си чел коментарите по-горе, ще видиш, че днес Велислав ходи до Технополис (в Русе), и наистина ги има и то на обявената цена. Клавиатурата има БДС и само не е ясно дали е backlit.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *