Наливат пари в проект на Русенския университет

Русенски университет „А. Кънчев”
Русенски университет „А. Кънчев”

Интересна новина:

Изпълнителната агенция по образование и култура към Европейската комисия е взела решение да финансира пореден проект на Русенския университет за обучение, изследване и иновации в областта на компютъринга, съобщи ректорът на висшето училище доц. Христо Белоев.
Основната цел на проекта е да се създаде мрежа от европейски университети и фирми и да се обединят усилията им за повишаване качеството на подготовката на така необходимите в началото на информационния 21 век кадри по информационни и комуникационни технологии. В предпроектната фаза 70 образователни институции от 31 европейски страни са дали съгласие за включване в новата мрежа на университета.
Това е третият подобен проект, на който Русенският университет е инициатор и координатор, предаде БТА. През 2001 г. започна изпълнението на европейски проект за подготовка на бакалаври и магистри, а през 2004 г. – за подготовка на докторанти в областта на компютъринга. За създаването на двете тематични мрежи и за техния образцов мениджмънт Русенският университет получи от Брюксел плакет „Партньор на Европа“.
С одобряването на новия проект Русенският университет се нарежда сред лидерите в областта на международното сътрудничество не само в страната, но и в Европа, е оценката на ректора.
По повод на одобряването на проекта министърът на европейските въпроси Гергана Грънчарова е изпратила поздравително писмо до доц. Христо Белоев.

Ако успеят да свършат това, което са замислили – браво! От друга страна покварената среда на Русенкия Университет не знам какво може да роди в тази насока, защото аз никакви постижения не съм видял от предните два проекта от 2001 и 2004 година. По тези програми Русенкия Университет може единствено да си прави ПР и реклама, защото е очевидно че няма какво да предложе от гледна точка на подготвянето на „кадрите на 21 век“. По-скоро студентите от Русенкия Университет, които ще участват в тази програма, може да имат възможност да видят как се правят нещата в „по-истинските“ университети. Знам аз докато бях студент колко разочаровани се връщаха всички студенти, били на обмен – и то не разочаровани от видяното и преживяното, а от „академичната реалност“ в която се връщтат, както и от БГ мижитурките, настанили се в чуждите университети и „живуркащи“ там, изживявайки се като голямата работа бъдейки „посредници“ в тези студенстки програми за студенти. Шибана мръсна глупост!

Едно мнение за “Наливат пари в проект на Русенския университет”

 1. “ повишаване качеството на подготовката на така необходимите в началото на информационния 21 век кадри по информационни и комуникационни технологии.“
  Интересно с какви преподаватели ще го направят това, след като нямат кадри, а да не говорим за по съвременните „неща“ където в упръжнения влизат студенти (КОИТО ПРЕПОДАВАТ РАЗБИРАШ)

  „През 2001 г. започна изпълнението на европейски проект за подготовка на бакалаври и магистри, а през 2004 г. – за подготовка на докторанти в областта на компютъринга“
  Леле,Леле нямам думи за магистрите (има и изключения)…..просто трябва да се види.

  Иначе реформират:
  Преобзавеждат си кабинетите , странно само в една зала видях нови pc-та.А да и тоалетните в централен, ама кога ще им пуснат водата …………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *