Капитал: „Залогът в интернет се покачва“

Димитър Терзиев, председателят на Държавната комисия по хазарт
Димитър Терзиев, председателят на Държавната комисия по хазарт

В Капитал има интересна статия за българските онлайн залагания. Да призная, виждал съм рекламите на някои от сайтовете, но съм много далече от този свят и от подобни тип залагания и т.н. Разбрах, че вече много българи играят на чуждите сайтове, особенно след като паднаха бариерите за онлайн разплащания. Прочетете материала, за мен беше наистина интересен:

…Основното предимство на онлайн операторите е в по-високите коефициенти при спортни залагания, в лесния достъп до системата и в огромното разнообразие на игри, най-вече при залозите на живо. Нормата им на печалба е около 8-10% от обема на всички направени залози при нормални стечения на обстоятелствата. А това означава липса на огромни изненади или уговорени мачове.

Повечето от тях оперират от страните, в които са базирани (виж втория текст) и рядко разчитат на местни фирми дистрибутори. Преди няколко месеца Sportingbet обяви, че е придобил бизнеса и активите на своя български маркетинг партньор Belmond International за общо 11.2 млн. паунда. Покупката на регистрираната в офшорна зона българска компания бе представена като част от стратегията на Sportingbet да намали зависимостта си от своите маркетингови партньори чрез подобни сделки в скандинавските страни, Италия и Турция.

Ако онлайн букмейкърите все пак имат персонал в съответната държава, той обикновено се свежда до няколко оператори, които ориентират клиента при навигацията в сайта, или пък лице за управление на рекламата. Но и това е рядкост – в повечето случаи всичко се прави от дистанция, някъде в офисите в Европа. Повечето от тях не отговарят на запитванията на „Капитал“ за дейността си в България. Тези, които все пак отговарят, се ограничават с общи данни…

Благодаря на Мишо за коментарите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *