„Нет ис сат“ ще доставя интернет на парламента

Голяма част от българските ИТ новини са май за това какви търгове организира държавната администрация, кой участва и кой ги печели. Ето още една:

„Нет ис сат“ спечели за втори път обществена поръчка на Народното събрание за предоставянето на телекомуникационни услуги, съобщиха от компанията. Договорът е подписан на 6 октомври и има продължителност една година. Предмет на обществената поръчка е осигуряването на достъп до интернет за нуждите на Народното събрание. Процедурата беше открита, а „Нет ис сат“ спечели в конкуренция с още три компании – „Лирекс“, БТК и „Мегалан“.

Услугите на компанията бяха предпочетени в тръжна процедура на парламента и миналата година. Тогава поръчката беше за осигуряване на интернет по наети линии със скорост 100 мегабита и необходимите крайни устройства. Нейни конкуренти тогава бяха „Лирекс“, „Нетера“, „Спектър нет“ и БТК.

Ето една задачка за най-любознателните – опитайте се да разберете кой доставя интернет на:

  • парламента (това май вече е ясно)
  • правителството (министрества, агенции и т.н.)
  • различните „проявлениея“ на съдебната власт
  • президента

Няма уловка, задачата е едиствено с цел информиране. Специална бонус награда ще получи първият читатетил, който успее да намери IP адрес, който принадлежи на машина от ДАНС ;) Като правителствена агенция, очаквам интернета на ДАНС да принадлежи към 212.122.*.* мрежата, но досега претърсвайки логовете си (аз едва ли им представлявам интерес), както и каквото Google може да намери, не успях да намеря нищо. Между другото, тази весела идея не е моя, но няма да спомена автора и, да не би да представлява „оперативен интерес“ ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *