Отново преоткриваме топлата вода… (за пореден път)

„Първия български софтуеър за онлайн магазини“ … ама друг път
„Първия български софтуеър за онлайн магазини“ … ама друг път

Разбирам, че българският ИТ сектор се развива с по-бавни темпове, но едно от нещата които изключително много ме дразни е болната грандоманщина. Ето един пример:

„Мирчев айдиас“ създаде първия български софтуер за онлайн магазин

Софтуерната компания „Мирчев айдиас“ (Mirchev Ideas“) създаде първото българско решение за онлайн магазини и електронна търговия, съобщиха от компанията. Продуктът се нарича Summer Cart и включва всички функционалности за започване на електронна търговия – продуктов каталог, онлайн поръчки, кошница за пазаруване, промоции, плащане и доставки.

„В наши дни развитието на продажбите в интернет е ключово за повишаване конкурентоспособността на всяка компания. Същевременно малко фирми у нас могат да си позволят скъпи чуждестранни решения за електронни магазини, а досега липсваше продукт, който да е в достатъчна степен съобразен с особеностите на българския пазар. Затова ние създадохме решение, което съчетава богата функционалност и достъпна цена, позволявайки на компаниите да стартират бързо продажбата на свои стоки по Интернет“, казва изпълнителният директор на компанията Георги Мирчев.

Решението включва вграден CMS (Content Management System – Система за управление на съдържанието), който дава възможност на потребителя да добавя, да премахва или да променя съдържанието на сайта си. Summer Cart поддържа множество чужди езици, както и 39 валути. Съвместим е с всички популярни разплащателни системи, включително VISA, MasterCard, Maestro, PayPal, Google Checkout и др.

Summer Cart се предлага на цена от 528 лв. с ДДС).

Съжелявам, ама не го вярвам. Първо ме изпуши на смях, и колкото пъти се сещам за това, им се чудя все повече и повече за жалкия опит на споменатата фирмичка да се правят на първооткриватели.

7 мнения за “Отново преоткриваме топлата вода… (за пореден път)”

  1. Щях да напиша нещо, но после се спрях, и отидох да огледам сайта на Мирчев и Summer Cart. Там имаше интересни неща и като цяло в cart-a има доста идеи.
    Но не може и дума да става за … „първото българско решение за онлайн магазини и електронна търговия“.

  2. Ами има избор и на език, обаче супер саката е направено – в админа има една страница и хайдее на превеждането… ;)

  3. Има си български като слънце. Пробвай drop-down-а горе дясно …
    И ако има друг български софтуер за електронен магазин – кажете да го видим, да сравним функции / цени. Аз не намерих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *