„Майкрософт България“ ще заложи на бизнес приложенията

Огнян Киряков, генерален директор на „Майкрософт България“[author]сн. Мариян Томов[/author][/photo]

След очевидния провал на фиаското „Уиндоус Виста“, от Майкрософт са се сетили, че трябва да обърнат повече внимание на (очевидно по-печелевшия) бизнес софтуеър:

„Бизнес решенията на „Майкрософт“ сякаш стоят в периферията на нашето портфолио от продукти, но това е само привидно. Сред всички доставчици на подобни решения в България ние държим най-голям дял и имаме най-много клиенти. Представянето им става още по-актуално в трудните икономически времена, когато клиентите се опитват с по-малко средства да постигнат повече резултати“, каза генералният директор на „Майкрософт България“ Огнян Киряков. Затова интегрираните бизнес приложения ще бъдат сред направленията, върху които местният офис ще акцентира през следващата година.

В тази категория попада продуктовата линия Dynamics, която включва Dynamics NAV(Navision), Dynamics AX (Axapta), Dynamics CRM и предлага решения от типа ERP (системи за управление на бизнеса) и CRM (системи за управление на връзките с клиентите).

По данни на компанията в България са внедрени не повече от 500 решения от висок клас. „Майкрософт България“ има над 200 клиента, първият ни конкурент след нас има 120, а вторият – около 50-60″, така оцени българския пазар в момента директорът по бизнес решенията на компанията Орлин Дочев.

Интересни заключения, въпреки че ми е трудно да трудно да приемам като чиста монета изречения, в които има едновременно „Майкрософт“, „бизнес“ и „България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *