Безплатен интернет в центъра на София

Wi-Fi Zone

Ех, ето една новина, която ме кара да се чувствам малко повече гражданин на цивилизована страна (нищо, че е от миналата седмица):

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има скоро на ключови места в София. Това предлагат зам.-шефът на СОС Орлин Иванов (ГЕРБ) и водачът на групата на Малина Едрева. Докладната им съветниците ще гласуват в четвъртък. Градската градина, входът на Борисовата градина откъм Орлов мост, градинките пред банята и „Св. София“ и площадът на НДК са част от местата, на които ще се ползва безплатния интернет. „Идеята ни е София да е столица на активните хора, които отиват с лаптоп и си проверяват както пощата, така и новините. Същото се отнася и за посетителите на града, които могат да влязат в сайта на общината и да намерят някоя забележителност или адрес“, обясни Иванов. „Ще се проведе конкурсна процедура, която ще отсее най-добрата оферта. След конкурса за избор на интернет доставчик екстрата ще се внедри из ключовите места на София“, уточни Иванов.

Днес в София, утре и в другите градове. Всъщност в някои от градовете вече има безплатно wifi, а и да не е в целия център, то някои от заведенията предлагат: примерно в мола в Търново, или в Русе на „Кралска Закуска“.

Едно мнение за “Безплатен интернет в центъра на София”

  1. Ето още една новина, която ще те накара да се почувстваш малко повече гражданин на цивилизована страна или просто свеж.Номинирах те за инициативата на Svejo.net-Един свеж ден.Така, че запретвай ръкавите и започвай:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *