Капитан Транслитерация цъка на MacBook Air, или как България представи добри практики на конференция за качеството на администрацията в ЕС…

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, напоследък прославил се с неизтовите напъни да налага правилата за транслитерация в Русе, е в центъра на снимка от Дневник, в която весело цъка по един MacBook Air. Интересно ми е, дали е негов, или просто случайно е попаднал пред него за тази весела снимка. Ако е негов, тогава интересното ще е защо така упорита защитава използването на решенията на Майкрософт в администрацията, а не е отворен за алтернативи. Разбирам, че хора, работили само на Windows са леко покварени от него, и трудно меже да видят нещо отвъд него, но ако си виждал и работил на алтернативите, знаеш, че има и други решения. В крайна сметка решението за работата с Майкрософт е продиктувано от някакви по-материално-капиталистически потбуди ;) Иначе новината от Дневник е следната:

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и водената от него делегация участват в Петата международна конференция по качество в публичната администрация на ЕС, която се провежда в Париж, предаде БТА.

България беше представена на форума с две добри практики: на НАП – „Използване на иновативни канали за предоставяне на административни услуги“, и на община Добрич – „Ангажиране на гражданите в процеса на предоставяне на публични услуги“.

Министър Василев представи някои от успешните практики в българската администрация в панела „Управление на качеството в държавната администрация“.

Благодаря на Велислав за информацията

9 мнения за “Капитан Транслитерация цъка на MacBook Air, или как България представи добри практики на конференция за качеството на администрацията в ЕС…”

  1. Абе иначе технократ го раздава тосподин министъра, знае ли човек с какви играчки цука – я MacBook Air, я iPhone ;)

  2. Eй, това ми е супер любопитно – кой е първия български политик видян с iPhone? Сега айфоните станаха като едно време ланците на борчетата – всеки се кичи с тях ;) Видях, че дори в Русенския университет е „модерен“ сред шефовете на факултети и катедри ;)

  3. Сетих се и нещо смешно. Според правилата на транслитериране на български думи, изписани с латиница, „Свежо“ трябва да се изписва Svezho.net. Да, ама не. Защото Svejo.net е марка. :)

  4. Съща е и логиката зад бизнес парка в Русе, където собствениците могат да си го кръщават както си искат … обаче не, според Капитан Транслитерация „Rousse Business Park“ не било правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *