Половината българи вече са в мрежата

Интернет навсякъде…[author]Симеон Недков[/author] [/photo]

Не знам как ги смятат  тези статистики (само да не са като абонатите на мобилните оператори, които се натискат да обесняват в телевизионните реклами колко „приятели“ имаме), но ако е вярно, това е супер новина:

Над 4 млн. души, или повече от 55% от населението на България имат достъп до интернет, показва статистиката на internetworldstats.com. Според популярния сайт страната ни се нарежда на 15-о място в целия Европейски съюз наравно с членките от Централна Европа и доста по-напред от източния блок. Което безспорно е голям успех за малка България, като се вземе предвид, че почти всички потребители на интернет у нас са оналйн с broadband, или широколентова връзка, по данни на представени от мениджърите на водещи доставчици в София. На практика в България няма потребители, които да не използват широколентов и високоскоростен интернет, коментира маркетинг мениджърът на WiMAX оператора Nexcom Иван Павлов. По думите му останалите dial up клиенти (използващи интернет през телефон) са пренебрежимо малко. В София положението е още по-розово, смята мениджърът на най-големия интернет доставчик в София Мегалан Йордан Йорданов. Именно благодарение на LAN мрежите интернет абонатите в София са над 200 хил., твърди той. Всяка година пазарът се увеличава ако не двойно, поне с 50-60%, добавя той. Това успя да изкара страната ни в средата на таблицата по проникване на интернет, след като доскоро заемахме едни от последните места в ЕС.

За повече информация, посете сайта – internetworldstats.com – и забележете, подреждането е по азбучен ред, и не е класиране ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *