БАИТ отличава журналисти за принос към ИТ

Интересна новина с ИТ фокус България:

Българската асоциация по информационни технологии ще проведе журналистически конкурс в рамките на предстоящото изложение БАИТ Експо 2008.
Ежегодната награда ще отличи журналисти, които спомагат за популяризиране и решаване на задачите, свързани с развитието на информационните и комуникационни технологии в България, съобщиха от асоциацията. Ще бъдат поощрени творби с “висок професионализъм, обективност и гражданска доблест при отразяване на проблематиката”.
В конкурса за 2008 година, който е трети поред, се допускат до участие журналистически материали, публикувани или излъчени от 1-ви януари до 6 ноември. Участниците трябва да представят списък на публикации или на излъчени предавания, като предоставят материалите си на електронен или хартиен носител в офиса на БАИТ.
Предложения за награждаване на журналисти ще правят и фирмите членове на асоциацията.
Оценката на журналистическите материали ще бъде извършена от жури, включващо известни представители на бранша и университетски преподаватели от Софийския университет „Свети Климент Охридски”.
Голямата награда е диплом на БАИТ и преносим компютър. Класираните на второ и трето място също получават предметни награди.

Признавам, че аз не чета българската ИТ преса (всичките списания и вестници с компютърна тематика), и научавам всичко, което ме интересува от интернет, главно от Дневник, Капитал, TechNews.bg и Kaldata. Ако някои от тях получи награда, организаторите на наградите ще получат една евала от мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *