Набързо…

Последните няколко седмици нещо не съм на обичайния се режим („на смукач“), и не ми остава време за нищо друго освен за работата. За капак съм и настинал и сополив, и съвсем трудно успявам да се фокусирам. За това набързо да публикувам нещо кратко ;)

Венци Станчев ме помоли да напиша нещо за инициативата „Един Свеж Ден“, която трябва да ви зареди батериите с оптимизъм и положително настроение. Ами, един такъв ден беше 25 октомври, когато се беше сватбата ни ;)

Мина БГСайт2008, и въпреки, че победителите в „стандартната програма“ с нищо не ме впечатлиха, има две неща, които са супер! Едното са специалните награди на журито, които според мен са просто … супер на място и невероятно точни! Поздравления на наградените, особенно на доц. Нели Огнянова, и на Веселин, който определено заслужава истинска награда, освен всичките окуражавания за него и проекта му от фенове като мен ;) Второто готино нещо е публикуването на видеото с обсъждането на журито! Може да го гледате тук и тук, и е нещо изключително интересно. Между другото, скоро си говорихме с Емо и Бого, че няма български подкастове и т.н. – е ако имам време, аз бих направил скрийнкаст/подкаст именно с хора като членовете на журито, с които може да се говори за българския интернет, развитието му, особеностите му, оформящи те се тенденции и т.н.

Веселин Николов получава специална награда на журито на БГ Сайт 2008
Веселин Николов получава специална награда на журито на БГ Сайт 2008

Имам нова играчка, която първо ми откъсна ръцете докато го пренеса, а сега ми къса нервите докато го подкарам: IBM X-Series eServer 235! Огромно тежко прасе, с два Xeon-а и 2GB памет, която ще ми е новата development машина. Забележете изящната дърводелска работа, както и  авангардното решение за мобилност на електронната свиня – все мое дело ;) Да живее Практикер и ентусиазма на пишман домашни майстори като мен! :)

IBM X-Series eServer 235 8761-41x
IBM X-Series eServer 235 8761-41x

Имах малко свободно време и реших да си наваксам с комиксите. Почти свърши Secret Invasion. Още не е ясно кой е Red Hulk. Не ми остана време за Final Crisis, и за другите неща на DC.

Secret Invasion #7
Secret Invasion #7

Ясни са датата и мястото за Open Fest 2008 Русе: 29 ноември 2008 година във втори корпус, аула 2 на РУ “Ангел Кънчев”!

Може би от месец не съм правил нищо по новата версия на блога и сайта, които подготвям. С тези темпове май едва ли ще сам готов до края на годината.

Сигурно изпускам нещо. Ще дописвам ;)

PS. А, да, новия сезон на Heroes е ЕГАТИ БОЗАТА! Не знам Джеф Лоеб ли все още се занимава с работата върху сценария, но сериите от настоящия сезон  обръщат с краката нагоре всичко разказано в предните два сезона, и изобщо са ми супер изкуствени. Има латино-сериали от категорията „долна венецуелска боза“, които са с по-достоверен и интересен сюжет. Тим Криг просто се излага.

Едно мнение за “Набързо…”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *