Саша Безуханова поема бизнеса на „Хюлет-Пакард“ в 27 европейски страни

На снимката (отляво надясно): Линда Шарки, вицепрезидент „Развитие на човешките ресурси“ HP Global и Саша Безуханова, генерален директор на HP Bulgaria
На снимката (отляво надясно): Линда Шарки, вицепрезидент „Развитие на човешките ресурси“ HP Global и Саша Безуханова, генерален директор на HP Bulgaria

Нямам напоследък много време да пиша за нещата, които съм прочел за ИТ живота в България, но тази новина просто наистина си заслужава:

Саша Безуханова ще управлява бизнеса на „Хюлет-Пакард“ в държавните администрации на 27 държави в региона на Централна и Източна Европа, обявиха пред медиите от компанията. Сред новите й отговорности ще бъдат продажбите и реализацията системни и технологични решения в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и електронното управление.

Бизнесът на „Хюлет-Пакард“ в държавната администрация е над 50% от приходите на компанията в региона на Централна и Източна Европа, който е най-динамично развиващия се регион, със среден ръст на БВП от 5% за 2008 г., каза Безуханова.

В него попадат перспективен IT пазар като Русия с обем 25 млрд. долара. Освен за него Безуханова ще отговаря за Чехия, Полша, Унгария, Румъния, България, Западните Балкани и бившите съветски републики в Средна Азия.

„Днес „Хюлет-Пакард“ е най-големите инвеститор и работодател в България“, каза Безхуханова и заяви, че момента в центъра на компанията в София работят 1500 специалисти.

В правомощията на Безуханова ще бъдат още и търговските взаимоотношения на компанията със Световната банка, НАТО, ЕС, ПРООН и неправителствени организации.

Засега тя ще продължи да ръководи бизнеса на компанията в България.

Ами да пожелаем успех на г-жа Безуханова, а ние да си пожелаем повече такина новини!

4 мнения за “Саша Безуханова поема бизнеса на „Хюлет-Пакард“ в 27 европейски страни”

  1. Наистина страхотна новина :) и аз днес не можах да повярвам като чух по новините. Дано повече за повече такива сънародници да да чуваме.

  2. Преди малко беше гост на икономическите новини на Re:TV, и интересните коментари бяха, че заради „кризата“ тя очаква наистина да се върнат много българи, които да намерят в „Хюлет-Пакард – България“ компания от същата величина и качество, като тези в които са работили преди това. Аз се чудя кога Re:TV ще си пуснат и икономическите новини на видео-архив ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *