Интересно за четене и коментиране

Не че се казва кой знай какво, но на мен ми беше интересно да прочета други гледни точки – нищо, че кака се ожени – койт` е*ал – е*ал ! (да се чете като „нищо, че PHP4 умря“ :) )

Трябваше ли да се спре поддръжката на PHP4, за да се поговори по-сериозно и задълбочено на тази тема? Не си спомням кога го четох, но дори Flickr e писан на PHP4 (сега не знам как е).

PS. Оказа се, че и Digg е на PHP4. Всъщност кой голям, работещ и популярен проект и на PHP5 ? Погледнах и някои от „актуалните“ (за мен) блогове като Snook.ca и Ajaxian и те са хоствани на PHP 4.4.7 … Само TechCrunch е на PHP 5.2.0 :) Дайте иде кои други сайтове да проверим!

PPS. Нека да погледнем най-популярните сайтове според Alexa (сигурно и на друго място иматакава класациа, но аз за тази се сетих) – започнах да гледам Server хедърите от HTTP отговора. YouTube казва само Apache, обаче седма позиция – Baidu – показва Apache 2.0 PHP 4.4.2. Нещо не ми стига търпението да проверявам по-нататък – стигнах до 13-то място и не видях никъде да пише PHP 5.*, въпреки че някой от сайтовете които се идентифицира само с Apache може всъщност да е с PHP5. Погледнах и Yahoo! Bookmarks – нали са направени със Symfony, но там пък отговора не казва какво се ползва. Довечера ако не съм пак в режим „изморено зомби“ ще се поровя още по темата. Ето нещо до някъде иронично – на работа се трудим над едно огромно проект на PHP5, като ползваме разни webware приложения да си помагаме … и те са на PHP4 ;)

PPPS.Темата е интересна – не се върти само в моята глава :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *