Разработка на РУ слага край на фалшивите дипломи

Ето какво прочетох днес:

Създаденият от Русенския университет електронен регистър за научни степени и звания значително намали опитите да се фалшифицират дипломи, издавани от Висшата атестационна комисия при Министерския съвет. Подправките вече стават безпредметни, защото автентичността на представяния документ може да се провери веднага в регистъра. Това заявява в благодарствено писмо до ректора на Русенския университет председателят на Президиума на комисията акад. Петър Кендеров.

Регистърът бе създаден в рамките на Виртуалния инфо-център за докторанти от специалисти на Русенския университет съвместно Висшата атестационна комисия. Сайтът съдържа полезна информация за всички докторанти в страната: закони, правилници, виртуална библиотека с 13 дистанционни курса за докторанти, списъци на СНС, документи за защита и други.

Дали това не е поредната преувеличена новина за Русенския Университет ? Да коментирам ли какво мисля за „виртуалния инфо център за докторанти“…

4 мнения за “Разработка на РУ слага край на фалшивите дипломи”

  1. Просто като издават фалшива дипломна, ще я фалшифицират и в новия регистър и готово :)

  2. То като се замисля колко „фалшиви“ дипломи ще се записват в регистъра от самите университети (под фалшиви имам предвид че притежателите им нямат никакви знания)

  3. :D Ау, тази информация под точка 3 – хич не е добра. Инак, PR-а на университета явно не спи, но пък действа на принципа – каквото и да е, ама да сме там :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *