Новото лого на „Градски легенди“, или познайте шрифта

Новото лого на „Градски легенди“
Новото лого на „Градски легенди“

Тази сутрин, докато преглеждах агрегатора на TopBlogLog, видях нещо публикувано при Жоро Неделчев, което пък ме прати при следната новина:

…Освен двойната порция клюки и интервюта с известни личности, предаването може да се похвали с ново лого (дело на STH Studio), нова визиуална опаковка (разработена от екип на телевизията) и ново студио…

Новото лого, а ? Проклятието на бързо свършената работа ;) На мен ми се струва глупаво да се правиш нещо ново със супер пре-експлоатиран шрифт. Не че му има нещо на шрифта, просто напоследък го виждам навсякъде в уеба … спомняте ли си 1997, 1998 че даже и 1999 как имаже „инвазия“ на един кирилизиран шрифт, „Бетина Скрипт“ ? Ама накъдето да се обърнеш и го виждаш – даже май и на обложката на един албум на Слави Трифинов го имаше май ;) Ами сега е същото с „Bleeding Cowboys“:

Може да видите подробности на DaFont. Наистина изглежда като същия шрифт, нали ? Ако наистина е този, дано са му оправили правата с автора – ще е разочароващо ако са пропуснали да видят, че е „Free for personal use“. Или пък може би автора да е сменил лиценза, но от DaFont да не са разбрали. Както и да е, преекспонирана оригиналност с готов шрифт на мен лично не ми допада – както казах, проклятието на бързо свършената работа. А, да, и обръщането на „Т“ в „Г“, и на „v“ в „л“, също се брои за бързо свършена работа ;) Ето какво се получи, след като използвай демострационния скрипт:

Ето как изклежда „Tpagcku vegeIIgu“ изписано с „Bleeding Cowboys“
Ето как изклежда „Tpagcku vegeIIgu“ изписано с „Bleeding Cowboys“

5 мнения за “Новото лого на „Градски легенди“, или познайте шрифта”

  1. Мдаа… новото лого е зле, не защото е изтъркан шрифта, а защото е избран неподходящо и заради изпълнението – да се пренесе латинското g в крилско д без промени е доста глупаво.

    Отдавня се каня да направя 2-а част на Шрифтове на омразата, ама все не ми стига времето.

  2. И двамата сте прави за „g“-то: и уж щях да пиша и за това, ама ми е изфирясало от главата. Добре поне, че вие внимавате ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *