Калкулатор на заплатите в ИТ бранша

Калкулатор на заплатите в ИКТ бранша[author]jobs.idg.bg[/author][/photo]

Сверихте ли си часовника вече ? Нещо, което не знам дали е специфично за програмистите и другите заети в ИКТ средите, и меренето на … заплатите. По принцип всички знаят, че не е проява на много добро възпитание да се разпитва за заплащането на събеседника, както и да се хвалите със заплтата си, но така или иначе много хора имат такова болно любопитство. Специално за тях, предполагам, че калкулатора на заплатите в ИКТ бранша е нещо интересно. След като го изпробвах върху семе си, мога да каже, че горе-долу го докарва със не-много голямо отклонение. Ако имате желание, поиграйте си с калкулатора, и ще видите, че наистина работи горе-долу достоверно, като нещата за които аз гледах бяха разликите в заплащанията в провинцията, както и разликите при мъжете и жените. Както и да е, наистина е нещо интересно, и удобно – за сверяване на часовника. Още по-интересно ще е догодина, като се има предвид лошите прогнози, които всички правят. Според мен нещатата няма да са толкова зле, и може би просто ще се задържат на нивото от предната година. Ще видим ;)

2 мнения за “Калкулатор на заплатите в ИТ бранша”

  1. Откъде са взимали данните знаеш ли? Да не са по официалните договори, които както знаем често не отчитат пълната заплата?

  2. Нали си пише:

    През 2008 година в. Computerworld България със съдействието на агенция Алфа Рисърч проведе представително годишно проучване на заплащането на ИКТ специалистите в България.

    Никой няма да им даде да четат договори и т.н. ;) По-скоро са провели анонимна анкета, и са използвали данните от нея като статистика за калкулатора, който смята някакви проценти от базова заплата с коефициенти за всяко от избраните неща (пол, стаж и т.н.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *