Поредната излъгация: „Преподаватели от РУ с престижни награди от МИИО“

„Изявени млади българи…“ шибана мръсна глупост!
„Изявени млади българи…“ шибана мръсна глупост!

За средностатистическия жител на Русе една новина като тази, публикувана от Ruse24.bg може да изглежда много добре, и да втърдява допълнитено крехкото самочуствието на съгражданите ми за това колко добър и важен ни е местния „висш институт“. Това е може би са хората, които не са имали контакт или наблюдения от първо лице. Аз, обаче, не съм от тях.

С две престижни награди се завърнаха доц. д-р Ангел Смрикаров и ас. Галина Иванова от катедра Компютърни системи и технологии на Русенския университет от проведения в НДК на 10 декември Втори национален форум на Младежкото иновационно и информационно общество (МИИО). Форумът е бил под патронажа на премиера Сергей Станишев и се е провел под ръководството на председателя на МИИО д-р Румен Трифонов. Изявени млади българи, допринесли с дейността си за издигане на авторитета на страната ни, сред които и ръководителката на Центъра за докторанти ас. Галина Иванова, са удостоени със „Златен знак“. Номинацията на Галина Иванова за високото отличие е направена от Председателя на Президиума на Висшата атестационна комисия на България акад. Петър Кендеров за приноса й при създаването на виртуални образователни среди.

Потъмнената част е от мен. Мога да ви кажа, че това е пълна глупост. Първо, всичко е едно голямо преструване. Още по-смешно, че ватмана е бил патрондаш, но това е съвсем друга бира. На темата – „изявени млади българи“ … шибана мръсна глупост. Градът е малък, нали, всички се знаем, и т.н. Ако „ас. инж. Галина Иванова“ е пример за „изявени млади българи … издигнали авторитета на страната“, то тогава егати университета, егати българите и егати страната. По-скоро тя трябва да е пример как не трябва да се прави.

Плъна глупост са е виртуалните образователни среди. Има да се дават едни пари, трябва да се направи нещо и т.н. Колко са полезни тези конкретни разработки, къде се ползват, и имат ли някакво приложение, отново нали се сещате за отговора. После, аз си мисля че има още хора, които през годините са били ангажирани в подобни проекти, и интересно накрая как интересчийката с болните амбиции изплува отгоре. Ама нали разбирате, така е в Русенкия университет.

Още по-смешно ми стана като видях страницата от катедрата: колко жалък и комплексиран трябва да си, за да си публикуваш оценките от средното образование ? В същото време, всички, които са били съученици и колеги на „ас. инж. Галина Иванова“ знаят как се изкарваше този успех: то не бяха пищови, то не беше преписване, то не бяха поправки, за да може да се мине по-лесно с пищовите и т.н. Разработка на „виртуални образователни среди“ … глупости! По-скоро какво може да се сглоби от Copy+Paste. Жалка история. Шибана мръсна глупост.

2 мнения за “Поредната излъгация: „Преподаватели от РУ с престижни награди от МИИО“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *