Нова интернет компания купи сайта Bg-mamma.com

Net Entertainment Group придоби мажоритарен дял от най-големия портал за бременност и майчинство в България.[author]bg-mamma.com[/author][/photo]

Интересната новина днес за българския интернет:

Новата компания Net Entertainment Group (NEG) купи мажоритарен дял в сайта bg-mamma.com. Стойността по сделката не е обявена. Bg-mamma.com е насочен към младите майки и регистрира над 40 000 уникални посещения всеки ден според собствени данни.

Ами това е въпроса, дали да направиш нов сайт, който да се конкурира с първите в нишата, или пък да купиш някой от бъдещите си конкуренти. Кое е по-лесно ? Да се опиташ да събереш трафик, и лоялни читатели, започвайки от началото ? Първоначално ще глътне по-малко пари, но много повече време, нерви и енергия, и то при положение, че плувате в свои води и сте в час с материята, която засяга сайта ви. Това изглежда, че е стратегията гонена от „големите“ в БГ интернета до преди може бе една година, когато може би всички прегърнаха втория вариант и започнаха да купуват сайтове. Там всички виждаме предимствата – особено ако се запази екипа работил до момента върху сайта, и продължи работата с цялото натрупано ноу-хау. „Големите“ обаче имат парите да си позволят да купуват сайтове (а може и това да им е била стратегията – първо да поработят здраво, за да може после наготово да си напазаруват), докато новината от днес е за млада и нова компания. Опрделено е добра инвестиция, и се надявам да са си направили правилно разчетите за това колко бързо ще им се върне инвестираното. Абе, да пожелаем успех на съвместното им начинание, и да гледаме как ще се развият нещата.

Интересен коментари може да намерите тук:

След интересни преговори и много слухове около уеб сайта BG-Mamma.com, продажбата му е вече факт. Слуховете около продажбата на уеб сайта се въртят в интернет средите през последните седмици, но реално собственика е само един.