Иравaн Хира е новият генерален директор на „Хюлет-Пакард България“

Иравaн Хира, новият генерален директор на „Хюлет-Пакард България“
Иравaн Хира, новият генерален директор на „Хюлет-Пакард България“

След като Саша Безуханова пое ръководството на HP за работа с държавните администрации на страните в Източна и Централна Европа, „Хюлет-Пакард България“ вече си има нов генерален директор:

Иравaн Хира е новият генерален директор и ръководител на направлението за корпоративни клиенти на „Хюлет-Пакард България“. Хира беше представен днес официално от Саша Безуханова, чиято досегашна позиция ще заема. Той поема ръководството на компанията ефективно от 1 януари 2009.

Саша Безуханова вече ще управлява бизнеса на компанията майка с държавните администрации на 27 държави от региона на Централна и Източна Европа.

Ираван Хира работи в „Хюлет-Пакард България“ от създаването на българския офис през 1998 г. и заема различни търговски и управленски позиции. Той притежава специална експертиза в компанията. До избирането му е изпълнявал длъжността търговски директор.

„Радвам се, че предавам управлението на „Хюлет-Пакард“ в България на Хира, който с доказания си професионализъм, авторитет в екипа и добро познаване на потребностите и предизвикателствата на българския ИТ пазар ще води компанията по най-добрите стандарти на ИТ управление“, каза Безуханова, директор направление „Публична администрация“ в „Хюлет-Пакард“ за Централна и Източна Европа.

Сред приоритетите на Хира ще бъде утвърждаването на лидерските позиции на компанията в България, запазването на устойчивия растеж и постигането на най-високо ниво на клиентско удовлетворение.

Хира има магистърска степен по изчислителна техника от Техническия университет в София.

Да пожелаем успех на „Хюлет-Пакард България“ и г-н Хира, защото има много големи стъпки, които трябва запълва ;) Малко по-обширен материал има в Money.bg:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *