Investor.bg: „Най-големият форум в България генерира над 3 млн. коментара“

TeenProblem.net, „най-големият форум в България“ (според собствениците му от Investor.bg)[author]teenproblem.net[/author][/photo]

Изглежда за да откраднат част от вниманието насочено към БГ-Мама заради скорошната сделка, от Investor.bg са си спретнали ето това проучване (потъмнената част е от мен):

Най-големият форум по брой публикувани мнения в България е в сайта Teenproblem.net. В портала има 76 хил. регистрирани потребители и 3,15 млн. публикувани коментара, като на потребител се падат средно по 41 коментара, сочи проучване на Investor.bg.

Втора позиция по активност на аудиторията заема форумът на All.bg с 2,06 млн. изказани коментара и 32 хил. регистрирани потребители.

Трети, с 2,2 млн. публикувани коментара и 85 хил. регистрирани потребители, се нарежда Forum.Bg-mamma.com

Липсват ясни данни за активността на аудиторията на Clubs.Dir.bg, който е форум с потенциал за Топ 3.

С по над 60 публикувани коментара на 1 регистриран потребител са форумите на All.bg и Investor.bg.

Общо водещите 25 сайта са генерирали близо 20 млн. коментара, което се равнява на 3 коментара на човек от населението на България.

Много, ама много прилича на авто-реклама ;) Няма да oспорвам качествата на проведеното проучване и достоверността му, но много повече щеше да тежи, ако от Investor.bg не си го бяха направили сами. После, броя коментари не ми се вижда като достовер начин да мериш качествата (като активвност и аудитория) на някой форум. По-добре да се вземат данните за последната една година, като така по-старите форуми няма да имат тежестта на всичко написано от миналите години.

Иначе посете статията, ще видите и таблица с по-подробни данни от „проучването“ на форумите.

13 мнения за “Investor.bg: „Най-големият форум в България генерира над 3 млн. коментара“

 1. Напълно съм съгласен с теб! Това е ебаси и изцепката. Се едно яху да кажат, че търсачката им е номер едно или че мелбърн ит са най-великия домейн регистрар.
  И само една малка корекция – успорвам се пише с „о“ :)

 2. Здрасти, това в таблицата не са водещите форуми, много от тях са второстепенни, а редица водещи са пропуснати.

  По-скоро автореклама си е.

  :-)

 3. То пък голяма работа тоя форум тийн проблем. И аз ходя да го чета, особено секцията секс – има много забавни типажи и съвети от сорта на „на 13 съм и нямам сперма, кво да правя“
  – „ами пъхни си го в прахосмукачката“

  WTF?! o_O

 4. А защо ли не са си направили труда да погледнат архива на БГ Мама? Реално, сумарно мненията в архива и в оригиналния форум бг-мама са над 8 500 000 :)

  Интересна реклама са си направили – дори без да гледат като хората:>

 5. Teenproblem.net си го спомням като по-скромно сайтче, зад което обаче стоеше млад независим екип. А кога Инвестор са го купили ми е убягнало.

 6. През 2007 го купиха:

  …През миналата година успяхме да закупим най-силната тийн медия – Teenproblem.net. Сайт с 5-годишна история и уникален като обем и тематика форум…

  http://www.ibg.bg/news.php?newsid=187

 7. …TeenProblem.net продаден срещу 50 000 евро: Придобиването на TeenProblem.net ще увеличи аудиторията на Инвестор.БГ АД с около 5% на ден, или с 15 000 души, спрямо сегашните около 280 000 души дневно. Придобиването ще спомогне за увеличаване на синергията между вече 15-те сайта на компанията…

  http://www.stenik.bg/blog/archives/84

 8. TeenProblem беше една изгодна сделка за купувачите за разлика от БГмама.

 9. На мен пък ми е чудно, защо форум Бг Мама спря да „брои“ публикациите на потребителите в няколко под-форума.
  За първи път попадам на такова чудо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *