Миков с пишка

„…Михаил Миков е запален по iPhone. Фоторепортери го засякоха да разяснява предимствата на ябълковия смартфон на свои колеги от правителството…“
„…Михаил Миков е запален по iPhone. Фоторепортери го засякоха да разяснява предимствата на ябълковия смартфон на свои колеги от правителството…“

Добре де, това е ясно на всички – ще е сензация ако Миков няма пишка ;) По-веселото е, че вътрешния министър е технократ, и е в крак с модерните тенденции. Освен, че е осъзнал възможностите в инвестиране в компании от БФБ (в момента не мога да намеря  линка към имуществената му декларация, където се виждат предпочитанията му към Монбат май беше и Алкомет), освен че е разрбрал аджеба как престъпници, криминални елементи, терористи и друга криминална сган си ортуват по „скайпа“, той явно е доволен от новата си придобивка – „айфонче“:

…Добре е да се знае, че версията, която Миков държи в ръката си никога не се е продавала незаключена в USA и на Стария континент. Изключение правят Франция и за кратък период Германия, но версиите, които са отключени от Apple за тези страни работят само с операторите там и не са пригодни за ползване с други оператори. Накратко: ако не прибегнете до хакерски услуги и нe инсталирате на телефона пиратска програма няма как да ползвате този модел на iPhone в България…

Това в цитата горе е едната страна на нещата. Има и друга. В САЩ натискат Обама да се откаже от смартфона, защото е потенциален проблем със сигурността. Сега, нали си сещате и че и с iPhone-а е същото ;) Не знам кой се е занимавал да „оправя айфона“ на Миков, но ако има инсталиран SSH, и се окаже закачен в същата WiFi мрежа с някой „хакер“, телефона на галфона (т.е. министъра) сам ще се разкрачи с default паролата alpine ;) Има ли смелчаци да пробват ?!

А да, и после имало вируси в системата на министреството на вътрешните работи … и единия от тях се казва… а познайте как ;)

PS. А знаете ли повода, при който министър Миков си е развял iPhone-а ? Потъмнената част е от мен:

Вътрешният министър Михаил Миков е отявлен фен на iPhone. Това не скри самият той по време на днешното тържеството по случай Денят на родилната помощ в СБАЛАГ „Майчин дом“ в София.

Просто всичко си е на мястото: вътрешния министър на гости в родилен дом по случай Бабин ден. Това в допълнение на факта, че си играе с този iPhone, който ама 99.995% е „хакнат“ (кракнат, отключен, прецакан, приклатен) за да проработи с нашите мобилни смешници.

Всичко си е на мястото: вътрешен министър празнува Бабин ден, и си играе с хакнат iPhone…
Всичко си е на мястото: вътрешен министър празнува Бабин ден, и си играе с хакнат iPhone…

10 мнения за “Миков с пишка”

 1. Ти сериозно ли вярваш, че той знае как да си пусне Wi-Fi?! :D

  Като гледам снимката, плюс това епълското тефлонче не е дори 3G версията, така че другарят министър само говори и пише SMS-и от нея, плюс може би слуша музика. То впрочем iPhone за друго не става. Но че ползва нелегално разблокиран апарат, това наистина си е гаф.

 2. Да не разводняваме темата с приказки за iPhone-а … защото аз съм на друго мнение – както за телефона, така и за 3G версията ;)

 3. Това е най-добрата статия, която прочетох в блог пространството по темата, поздравления за което!

  P.S. много силно заглавие:)

 4. Прав си Калояне. Предполагам, че Миков си е купил телефона от някой от неофициалните дистрибутори, а те избягват да оставят включен SSH, защото консумира ток от батерията и може да имат оплаквания за автономията. Тя и без това не е супер.
  А може и да е купен от чужбина с договор и да го ползва на роуминг в БГ съвсем легално ;-)

 5. SSH-а ако е инсталиран, е пуснат постоянно, приложение във фонов режим е, и си слуша портовете докато не дойде някой да се закачи там. Иначе може сигурно си прав – наистина има логика да има по-малко излишни неща. Както и да е, все пак, дори и без SSH, аз виждам телефона като потенциален проблем ;)

 6. После, колко „навътре“ е Миков, или който там му обгрижва телефона ;) С кой firmware ли е – 1.1.5 (или който там беше последния), или 2.едикаквоси … ;)

 7. Аз проблем не виждам, защото всичко важно, което Миков трябва да знае се научава от престъпниците и мафията преди него :-)

 8. Хахаха, може наистина да е така ;) Все пак наше задължение е да сме по-взискателни, а министъра по-изпълнителен … ама едва ли :D

 9. Благодаря на Мартин Линков, който отново ми помага да си оправям грешките когато съм написал нещо с краката си ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *