Половин милион по Оперативна Програма „Административен Капацитет“ за русенци…

Божидар Йотов
Божидар Йотов

Това преди малко „долетя“ по RSS, и изглежда интересно, въпреки че съм почти 99% сигурен че нищо полезно няма да излезе (освен заглавието, потъмнените части са от мен):

Нов сървър по ОПАК ще подобри административното обслужване на русенци

Днес кметът на Община Русе Божидар Йотов подписа договора за реализация на проекта „Повишаване на капацитета на администрацията в Община Русе за ефективно сътрудничество с бизнеса при осъществяване на местното икономическо развитие”. Проектът е разработен заедно с Агенцията за устойчиво развитие на Русе и региона и се финансира от Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритет „Добро управление” на Министерството на държавната администрация и административна реформа. Той е на обща стойност 511 784 лева. Целта му е подобряване достъпа на бизнеса до всички услуги, които Община Русе осигурява. Предвижда се създаването на сървър, който да осигурява он-лайн достъп до различни документи като заявки, формуляри, статистика и др. Служителите на общинска администрация ще преминат курсове на обучение за по-добро познаване на нормативната база, поведение и комуникация. В рамките на проекта ще бъде реализиран обмен на добри практики между общинските съвети на различни общини. Реализацията на програмите е за срок от една година.

Ех, как искам след една година да ме опровергаят и да не се окажа прав, че това са едни пари дадени на вятъра. За половин милион колко сървъра може да се купят, колко софтуеър да се напише. Интересното е кой ще реализира проекта. Който и да го прави, нека да се отнесе по-сериозно и да не ни разочарова като поредния случай на „вземай парите и бягай“, както например стана с некомпетентното изпълнение на Сирма за софийските детски градини. Нали, предупредил съм ;) Да не стане после пак някаква излъгация че сме прибрали „евро-парите“ и да ни пишат по докладите. И за по половин милион този сървър по-добре да е някоя блейд система или нещо друго голямо и тежко, а не някой асемблиран сбирток, че за голям срам и смюх ще станем.

Едно мнение за “Половин милион по Оперативна Програма „Административен Капацитет“ за русенци…”

  1. Не знам какви сървъри са слагали, но е факт, че повече от месец нямам отговор на най обикновенно питане по е-mail ,посочен в официалната страница на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *