Накратко за юли (с кратко закъснение)

Талибанският ми вид в края на юли ;)
Талибанският ми вид в края на юли ;)
Калоян К. Цветков

Нещата не са това което бяха ;) Наистина продължава кофти традицията да пиша само по веднъж в блога всеки месец, като този месец даже закъснях и с една седмица, и чак сега през Август, сядам да напиша какво стана през юли. Намалих употребата Facebook и Twitter, обаче пак не се получи, защото един часпром беше окупирал каквото свободно време имах. В крайна сметка часпрома се провали по средата, защото клиента се отказа и така отново помирисах свободно време ама друг път – но пък май взех да свиквам,  и вече няма да ми прави впечетеление ;) А и от мрънкане полза няма.

Сега, по реда на нещата – имаше интересни неща. Първо, съвсем в началото на месеца ми беше рожденият ден, и вече ми тече 31-вата година. Няколко дена след това бяха парламентарните избори, които бяха голямата бомба – не толкова с победата на ГЕРБ и изритването на предишното пишман управление, колкото с невероятно голямата изборна активност – 60.20% ! Нека повторя, че прогнозите първо бяха (преди Евроизборите) за около 35%-38%, а след евроизборите бяха за 45% (поне аз така се надявах). Въпреки че през целия юни нищо не бях правил по “Аз Гласувам!”, няма как да не се чувстам съпричастен към резултатите – например записалите са се в страницата на проекта във Facebook са повече от 11 хиляди. След изборите май на всички стана ясно, че един от основните фактори за този резултат е именно Интернет,  и всички пишещи, четящи и дискутиращи в Интернет. По този повод, заради невероятните резултати от изборите и ролята на Интернет, ми мина и първото интервю за БНР, като пак им наговорих каквото аз си знам за растящото недоверие в старите медии и за все по-големия авторитет на пишещите в Интернет: дано не са се обидили ;)

Заради този часпром, за който писах аз горе, през юли май не остана време за добри дела и подвизи в полето на решенията с отворен код. За сметка на това мога да се похваля, че вече има fork по мой проект, което за мен беше супер новина – явно някой друг е решил, че едно от нещата, които съм направил са полезни (и понеже нямам време да ги поддържам, се налага някой да форква проекта и да си го поддържа сам). По нови проекти сами се сещате, че не съм работил, нито пък по доработване на вече готови, като например неофициалния архив на Re:TV, който пък през юли стана на една година ;) В допълнение, трябва да пиша за впечетленията си от българските startup-и, какви са проектите, какви хора ги правят, какво подкрепа получават, какви пари, какви хора се предпочитат,  каква се развива стартъп екосистемата в България (или по-скоро в какво се изражда), и т.н. и т.н. За сега извода е, че стартъпите не са за „женени мъже“ – поради много причини ;)

От сега мога да предскажа с мнооого голяма точност, че сигурно ще закъснея и с писането в блога за Август, както че и едва ли ще има някакъв прогрес с нещата, които влача. За сметка на това ще имам много по-хубави и отговорни занимания, но за това като му дойде времето.

По-цивилизованият ми вид на прага на Август.
По-цивилизованият ми вид на прага на Август.
Калоян К. Цветков

6 мнения за “Накратко за юли (с кратко закъснение)”

 1. Остана само да се надяваме, че ще може се виждаме на по бира?

  И този път няма да ти искам тилифона…

 2. Интересното в случая е, че и аз като теб съм почти на ръба на това да започна и да спя в офиса. Ужким летни месеци, повече свободно време, кво стана…

  Интервюто за БНР намира ли ти се записано?

  Това за стартъпите би ми било много любопитно да го поразгледам като стане готово :)

 3. Това с бирата е голям хикс, защото нали знаеш, работя до късно, и след работа няма как, а преди работа не може, защото от бирата ставам един такъв неебателен към всякаква работа :P

 4. Интервюто за БНР беше гола вода ;) А за стартъпите може би аз съм „way too bitter“ ;) Българските примери, които съм видял (е не всичките) нещо не са точно това което аз имам предвид – а може и моята представя да е „извратена“ ;)

 5. Здравейте,
  Един от най-наболелите проблеми в България вмомента е безконтролното подслушване. Ние предлагаме услуга, имаща за цел да Ви защити от недоброжелателите, които ще си позволят да Ви подслушват и проследяват чрез собствения Ви мобилен телефон. На нашия сайт можете да намерите информация за услугите ни и сигурността и надеждността на технологията, която използваме, а в блога ни ще намерите и много допълнителна информация, за това как действат системите за подслушване и как да се предпазваме.
  Надяваме се, че съобщението ни няма да се приеме за spam, и предварително се извиняваме ако информацията не Ви е била полезна.
  Cryptotel
  CryptotelBlog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *