Съвсем накрая на месеца: октомври и ноември

Докато се чудя откъде да намеря малко свободно време за блога, и ето че се изтъркулиха два месеца, че и повече. Сега като имам малко време се чудя откъде да започна и за какво по-напред да пиша.

Точно сме се върнали от разхозка, и на мен ми е почервенял носа от студа ;)
Точно сме се върнали от разхозка, и на мен ми е почервенял носа от студа ;)

Започвам с (вече не-толкова) малката радост вкъщи, малкият Боборис ;) Голями мъж ще станем сигурно, защото вече на три месеца е 7 килограма ;) Вече не минава номера да се слуша виолончело, и сега като сме криви се успокояваме с пънк и Yoshida Brothers ;)

Грамотата за Минчо Спасов
Грамотата за Минчо Спасов

На границата на октомври и ноември се проведе петия юбилеен Open Fest Rousse 2009. С него и свързано и доброто дело за октомври, зад което не съм само аз, ами всички заети с организирането на фестивала. За какво иде реч: във Facebook-а на Богомил се сетих за идеята да дадем грамота на Минчо Спасов за работата му и всичките му усилия за защитата на цифровите ни права през последната една година. Всички помогнаха (с идея за текста, с написването, с оформлението, с допълнителни идеи, и т.н.) и така на откриването Минчо Спасов стана първият награден с почетна грамота от русенският Open Fest. Аз вече имам кандидат и за следващият, и стига само да наближи (след 6 или след 12 месеца) ще го обсъдим пак ;) Иначе за Open Fest-а моа да каже, че се получи супер – нищо че го гледах после задочно на записи ;) Успях са присъствам на първата лекция на Стилиян, и се получи страхотна дискусия – гостите в залата вече не се чустват като студенти на изпит, ами взеха по-дейно участие в тази лекция… а ефекта може и да е от темата на лекцията ;)

Богомил „Бого“ Шопов благодари за връчената му награда на журито на БГ Сайт 2009
Богомил „Бого“ Шопов благодари за връчената му награда на журито на БГ Сайт 2009

Мина БГ Сайт 2009, като двете най-добри неща от него са наградите на Боян Юруков (за пореден път тази година), и наградата на журито на Бого, която е повече от заслужена.

Весела "издънка" в Re:TV (не се сещам откъде взех снимката: ако някой си я познае да се обаде да му сложа признание за авторството)
Весела "издънка" в Re:TV (не се сещам откъде взех снимката: ако някой си я познае да се обаде да му сложа признание за авторството)

Няма вече Re:TV, и така докато се наканя да направя новата версия на „неофициалния архив„, или докато пусна автоматичния подкаст генератор за „Пристрастно“ (друг интересен проект, за който скоро си говорихме със Свилен Милев), и телевизията е вече в историята. Тъпо е, защото сега пак ще потъна в дълбока неинформираност, защото нямам време да чета какво става по блоговете ;) Както и да е, хората зад Re:TV не са за оплакване и съжление, и съвсев скоро очаквам да се появат нови техни проекти. Аз ако се наканя може и да направя подкаста за Пристрастно, нищо че Радан, Илия и Комитата вече сами са се сетили да си качват предаването на mp3 ;) И нова версия на „архива“ може да направя, само да ми се падне от баницата с късметите „Почивката“ и „Свободното време“ ;)

Тънка "люспа" ThinkPad X40
Тънка "люспа" ThinkPad X40

Стана така, че и в края на тази година, както и на миналата, си купих стар IBM ;) Този път не е голяма щайга сървър, а ето тази дребна люспа лаптоп (на снимката е дебел заради UltraBase докинг станцията на която е закачен). не ми трябват тези нови и лигави нетбуци, ето това не-толкова старо чудо ще върши същата работа.

Когато съм се наспал, приличам повече на човек, нали ;)
Когато съм се наспал, приличам повече на човек, нали ;)

На финала да не изпусна – има нов проект на момчетата зад Свежо, Fanopic. Аз няма да навлизам в детайли, може да прочетете няколко мнениея за него, като аз единствено мога да ви препоръчам наистина да му обърнете внимание – защото е може би един от малкото проекти насочени повече към потребителя (наред с Favit например) отколкото към трафик който да се конвертира в реклама (като всички „показни проекти“ като а-ла-Фейсбук бозата на Бехар, Zip.bg на Инвестор.бг, Pipe.bg на Икономедия и т.н. и. т.н.)

Имаше още неща, но ще ги допиша като се сетя… ако се сетя ;)

Едно мнение за “Съвсем накрая на месеца: октомври и ноември”

Коментари са забранени.