Отново за кратко

„Малкия Борис“ вече не е толкова малък…
„Малкия Борис“ вече не е толкова малък…

Пак кратко включване за на бързо… старата година се изтъркаля и новата дойде, и след многото почивни дни пак дойде време за работа ;) Сега се опитвам да си спомня какво стана през декември, хем че не беше много отдавна, но нещо май нямаше нищо за писане: много работа и след това празници. Щях да пиша за лекцията „WordPress за маниаци“, обаче май бях тръгнал с голямата кошница, и остнах лееееко разочарован от това което се случи наистина: като например никой от бакалаврите четвърта година (последна година, които съставяваха по-голямата част от публиката) не знаеше какво е WordPress. Ако четете блога, знаете че по принцип имам „балансирано-негативно“ отношение към Русенския Университет, но тук проблема е в самите студенти – не може университета да ви научи на всичко, щом ще сте компютърни инженери поне от обща култура трябва да сте чували за WordPress. Както и да е, това не може да се налива в главата на сила: който има желанието и мотивацията ще влезе в час, иначе да не се сърдят на никого че са изтървали влака ;)

Ние вкъщи растем много успешно, и може би се повтарям, но „малкия Борис“ вече не е толкова малък ;)

Една идея ми се върти в главата, и сигурно поне за нея ще имам време през 2010 – да напиша три материала със съвети, препоръки и изисквания за уеб разработчиците (по принцип), с идеята да помогна на бъдещите си колеги. Да видим кога ще сколасам да пусна първата ;)

Какво друго… новият Philips телевизор вкъщи се оказа с embedded linux, и на листовките му има една купчина модули с отворен лиценз ;) Дейвид Тенант вече не е Доктора (десетия), и сега тепърва ще видим Мат Смит като единайстия какво ще прави. Абе, все глупости… хайде стига толкова ;)

6 мнения за “Отново за кратко”

 1. Хитро – оскъпяват малко телевизора, но разширяват доста възможностите. А Wifi има ли си?

 2. хайде да идва лятото, че да запознаваме големият Боби с една кака :)
  Иначе мен ме е яд, че не можах да дойда на лекцията ти, и си прав за студентите – най-разпространената платформа не може да им е непозната.

 3. Имам идея … на следващата лекция поканете бакалаврите от „Европеистика“, по мои преки впечатления тези хора имат достатъчно богата обща култура……, а сам го каза WordPress е нещо тривиално.
  Поне след това няма да те е яд, че си говорил само пред „пр*фани“ ;).

 4. Няма wifi, но има Opera (уеб браузъра) – поне го пише в лицензите… въпреки, че на прима виста не се сещам къде точно го ползват ;)

 5. Лекцията не е кой-знай какво, за по-широка публика вероятно би била скучна, защото е препълнена с технически неща – и заради това си мислех, че ще „пасне“ на КСТ бакалаврите. Както и да е, поне знаят какво е Facebook ;P

 6. http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=36637

  „А що се отнася да русе (не съм от тук и не съм му фен на този град) – нищо разично от Варна. Останало е едно голо самочувствие, едни грандиозни и ненужни проекти и едно калпаво производство на псевдо специаисти…..

  Живота обаче посе слага всеки на мястото му.“

  Оригиналния правопис е запазен. Уви автора е прав…

Коментари са забранени.