Краят на блога както го познаваме, или търсене на ново начало

Последната година ми показа ясно, че скоро време за блога няма да имам. Не знам имали и смисъл, след като вече местата за коментиране и обмен на информация са Twitter и Facebooк, а и май съм на някаква интелектуална диета и май нямам какво да добавя за новите неща които се случват напоследък. Поне в тази форма не виждам този блог да има бъдеще. Ако по някакво щастливо стечение на обстоятелствата намеря време през идващата 2011 година ще потърся начин как да променя сайта и блога, като останат нещата, които може би са най-важни: информация как да ме откриете, и проектите над които работя. До тук са 755 поста и 1702 коментара, като имам и 99 драфта, които така и не съм довършил. Все още не съм намерил това, в което исках да направя от моя блог през времето през което имах да пиша: място на което да се обсъждат новините от българския ИКТ живот. Напоследък не е като да няма: няколко сливания, като се забелязва тенденцията към консолидация и окрупняване, нови проявления на „цифровия живот“ като чуруликащия гняв, няколко конференции, издънки на билинг системи на мобилни оператори, академична реформа, Ранделов смени Киряков, Свежо се раздели с Нетинфо (и със Станислав, но може би не в този ред), БГ Сайт 2010, OpenFest 2010 и т.н. и т.н. За момента ще продължаваме да си ги подхвърляме в Twitter и във Facebook ;)

4 мнения за “Краят на блога както го познаваме, или търсене на ново начало”

  1. Може би блога като система мааалко поумира. Аз също нямам време да се занимавам въпреки че има много интересни неща които мога да покажа…

  2. Все пак се надявам да намираш време по 1-2 пъти в месеца да пускаш някой пост ;).

  3. Едно е сигурно, поне от личен опит говоря – детето и работата ( особено първото ) променят интернет навиците много сериозно :)
    Не се отказва напълно, защото дори и рядко да пишеш, важното е да имаш какво да кажеш.
    Пък, ние които те четем, ще има какво да научим и да коментираме…
    p.s. Това за Стан и за Свежо не го знаех…явно отдавна не съм се чувал с Ганчо…

Коментари са забранени.