„Програмистите са по-лоши и от политиците“

Вчера написах нещо във Facebook, днес ще го сложа на съхранение в блога.

„Първо Биг Брадър бяха виновни, че поканиха Памела; после непълнолетните бременни циганки бяха виновни, че били по-добре от „белите робини“ на минимална заплата; после общината, че не разчистила снега по улиците пред блоковете; после в Еквадор и Перу имали по-висока минимална заплата… и сега големите вериги са виновни, че продават евтино и че правяр бизнес тук. Скоро смятам сам да се разоблича пред „народа“ заради това, че съм от най-лошата порода: програмисите ;) Вземаме заплата във валута (а не в родни левчета), най-добре сме платени от всички браншове в страната (а не като „всички“ останали на минимална заплата), укриваме доходи и осигуровки (понеже парите се превеждат по „интернета“), не избираме „българското“ и пазаруваме по интернет, защото ни излиза по-изгодно, говорим по Skype (за да ни излиза безплатно докато другите хвърлят грешни пари на БТК), ходим на екскурзии и почиваме в чужбина (вместо да си харчим парите на циментираното ни черноморие), купуваме си сирене Тертер а не растителният боклук, ядем бадеми (а не люпим семки), пием Туборг а не Шуменско, караме нови коли (а не внесени таралясници трета ръка), а жените и приятелките ни – те са с нас само заради парите, които изкарват програмистите ;)

За какви други грехове на програмистите се сещате ?

Нека да се изобличим сами като най-големия проблем на България, за да може всички мрънкачи и хленчовци да са щастливи поне за малко – все пак били са прави, че някой друг им е виновен.

PS. Още за програмистите: високомерни са, мислят си че като разбират нещо което другите не могат да проумеят, са по-специални от останалите  Тъпчат родния език като говорят с измислени думи като „копвам“, „пействам“ и „факю“. Те са поддръжници на софтуеъра с отворен код и ползват Линукс, докато другите са принудени да се разправят с платения Уиндоус. В същото време те са от тези пирати които теглят безплатно последните филми на Асен Платечки и песни на Дриско, и така ограбват БГ културата (че после разни пишман „културисти“ да се излагат да се снимат в кампании като „Пиратството ограбва“). Те са със смартфони с мобилен интернет, а не стари джиесеми с предлатени карти. Те са със скъпи ДСЛР фотоапарати, а не евтинджосни сапунерки. Те гледат цифрова телевизиа, докато всички останали се мъчат с аналоговата. Те теглят по интернет последните и най-нови епизоди на „готините“ американски ТВ продукции, а не като останалия измъчен „народ“ който е облъчван с турски сериали и чака по една година да дойде новия сезон на каквото там гледат. Програмистите първи пропушиха електронни цигари още преди 5-6 години, но си мълчаха за да не се разбере далаверата.

От Стойчо Димитров и Марин Гергов: Истинските програмисти карат колело. Пият Кока Кола, а не Дерби Кола“

Благодаря на Мария за заглавието.

Едно мнение за “„Програмистите са по-лоши и от политиците“”

  1. Хаха евала за статията смях се с цял глас, за жалост наистина обществото ни е изградено от хора хвърлящи вина върху всеки само не и срещу себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *