Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT

Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT

На 14 май 2013 ще се проведе едно събитие организирано от мен и от Ирена Вълова, с помоща на много други хора и с материалната помощ (предоставянето на зала) от Русенския Университет. Първоначалната идея беше да се организираме и да повторим всички интересни презентации и лекции които бяха представени от началото на годината в Русе (което са почти всички). Темите все са около това как да започнеш сам нов бизнес, около предприемачестовот и startup-ите, и около това, че подобно нещо в ИТ се прави може би най-лесно и с най-висока добавена стойност. Така измислих и заглавието: „Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT“ . В града няма много подобни събития, а се оказва че интерес има – както от публиката, така и от хора които искат да представят интересни теми и да дават идеи за дискусии. Резултатът е че новите лекции са повече от старите, и много хора помогнаха както с идеи и предложения, със участието си като лектори, така и със споделен ентусиазъм.

Заповядайте на 14 май на „Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT“, мястото е Русенския Университет, зала 2Г.204.

Ето и програмата:

17.30 часа
Представяне на предприемачески клуб Start It Smart – Емилиян Енев:  управител на проекта Infozone.bg – приложение за мобилно и локално търсене на полезна информация и промоции.

Социални мрежи и облачни услуги: отвъд Facebook и Dropbox – Цветелин Павлов: софтуерен инженер, работи в Центъра за информационно и компютърно обслужване на Русенски университет и заедно с това е докторант в катедра КСТ.

18.30 – 18.40 часа – почивка

18.40 часа
Забравете PhotoShop! – съвременни процеси на дизайн и разработка за уеб – Ивелин Белчев: работи вече 10 години, като UI/UX дизайнер и фронт-енд разработчик на уеб проекти, а от скоро и като мениджър на малка уеб агенция в Русе

Мястото на отворения код в бизнеса със софтуерни продукти и услуги – Емил Стоянов: „софтуерист“ по призвание, а по стечение на обстоятелствата – управител на фирма. Завършва РУ, след което пише дисертация към Щутгартски Университет в сътрудничество със Siemens AG, Corporate Technolgy в Мюнхен. Поддръжник на софтуера с отворен код, с помощта на който стартира фирма. По настоящем се интересува технически от мобилни технологии, cloud решения за бизнеса и augmented reality.

19.30-19.40 часа – почивка

19.40 часа
Предприемач без работен ден – за разнообразието, готините проекти и трудните клиенти – Славина Иванова:  Co-Founder в IMAGE Group, споделя страстта си към ИТ технологиите, визуалните изкуства и дигиталния маркетинг

Неволята Учи: Предизвикателства, грешки и изводи – Калоян Цветков: през деня работи върху следващата революция в областта на Интернет търговията, а през свободното си време се занимава с няколко проекта с отворен код.

Викторина с много въпроси и интересни награди за знаещите!!!

Кога: 14 май 2013, 17:30
Къде: Русенски Университет, Корпус 2, зала 2Г.204
Какво: „Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT“

4 мнения за “Предприемчиви в Русе: Бизнес + IT”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *