„UTF8 Sanitize“ WordPress Plugin

Поредната ми „краста“ е да пиша плъгини за WordPress. Убедих се, че вместо да търся кой плъгин може да оправи едикой си проблем, или пък да търся плъгин който може да ми предложат едикаква се възможност, най-добре е да си ги напиша сам. Хем е точно това което ми трябва, хем е по-кадърно написано. Горе-долу това е сюжета – нещо се чупи, търся с кой плъгин да го оправя, намирам някой боклук, ядосвам се, сядам и за един ден съм готов. WordPress предлага много възможностти и трябва да призная, че удобен за ползване, е и много удобна среда за разработване.

След като си разреших провлема със счупените при зареждане изображения, сега дойде реда и на сдъвканите UTF8 символи. Предполагам всички от вас са виждали следните „гарги“:

UTF8 Sanitize: Broken UTF8 Characters

Новия плъгин ви помага да се справите с проблема. Вариантите са два: или да си подменят счупените символи веднъж и завинаги когати редактирате/запаметявате пост (в който има такива гарджета), или пък да не си бъркате в базата данни, ами всеки път като се отпечатва пост с такива грозотии, да се подменят преди да се изведат.

Повече може да прочетете тук:

а самия плъгин може да изтеглите от тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *