Уникален робот създадоха учени от Русенския университет… част 2

Нека да припомня „бисера“:

Уникален робот създадоха учени от Русенския университет. Той е предназначен за унищожаване на бомби и спасяване на хора при бедствени ситуации. Машината е разработка на инженери от Машинотехнологичния факултет под ръководството на проф. Витлеемов.

Роботът, който ще бъде използван от служителите на Гражданска защита, няма анлог в света. Проектът на стойност 2 500 000 евро е бил финансиран от Европейската комисия.

В същото време ето как намерих преди малко:

Възможностите на уникален робот антитерорист бяха демонстрирани в Стара Загора (петък, 01 декември 2006)

Роботизирана система за борба с тероризма и охрана разработиха учени от Централна лаборатория по мехатроника и приборостроене към БАН. Те представиха за първи път своите постижения на семинар-демонстрация в Стара Загора.

Сега какво излиза – не само, че робота има аналог в световен мащаб, ами и в български ;) Както сами виждате повече от една година по-рано подобно устройство е демонстрирано на специално събитие-семинар.

В заключение – няма проблем да се хвалите с научно-техническите си напъни, обаче зарежете грандоманските коментари на собственото си величие. Повече коментари необходими ли са … просто ш*бания Русенски университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *